PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Sport

1999. április 1.

IV. évfolyam, 4. szám

A Csengőd elleni hagyomány szerint

Bácsalmás - Csengőd 2-0 (1-0)

Berényi, Körmöczi és Csőke góljaival

Bácsalmás - Csengőd 9-1 (4-0)

Tompa volt Bácsalmás, de győzött

Bácsalmás - Tompa 3-2 (2-1)

Nemesnádudvar - Kunbaja 3-1 (3-0)

Tompa volt a PVSE, de győzött

Berényi, Körmöczi és Csőke góljaival

A Csengőd elleni hagyomány szerint

Három mérkőzés, három vereség

Hírek

Bács-Kun Sport

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm

Labdarúgás

Megyei I. o. 20. forduló

Bácsalmás

Csengőd

2-0

N.n.udvar

Kunbaja

3-1

Hajós

K.k.halas

3-3

Gara

H. e. háza

0-5

S.vadkert

Bátya

0-2

Tompa

Harta

5-2

Solt

Dusnok

2-0

 Izsák

T. alpár

0-0

Szabadnap

Lakitelek

-

A 21. forduló sorsolása

Tiszaalpár

Bácsalmás

2

Kunbaja

Hajós

2

Gara

Izsák

2

Dusnok

N.n.udvar

1

Harta

Soltvadkert

1

Bátya

Solt

2

Csengőd

Tompa

2

K.k.halas

Lakitelek

1

Szabadnap

H. egyháza

-

A megyei I. osztály sorrendje a 20. forduló után

1

Solt

41

2

Hajós*

38

3

Hetényegyháza

37

4

Tompa

37

5

Dusnok

35

6

Izsák

35

7

Bátya

33

8

Nemesnádudvar*

31

9

Kiskunhalas

26

10

Soltvadkert

24

11

Harta

24

12

Csengőd

20

13

Tiszaalpár

18

14

Bácsalmás

16

15

Lakitelek*

13

16

Kunbaja

10

17

Gara

-

18

Kunszentmiklós

-







Bácsalmás-Csengőd 2-0 (1-0)

A Csengőd elleni hagyomány szerint

A hartai 2-2, a hétközi Tompa elleni 3-4 után, ezen a két mérkőzésen mutatott teljesítmény, valamint az utóbbi három Csengőd ellen vívott mérkőzésen elért 7 pont alapján a győzelem kiharcolása volt az elvárás a Csengőd elleni hazai mérkőzésen. A csapat igazolta az előzetes elvárásokat és győzött.

Pedig a körülmények ez ellen dolgoztak: Varga helyén az ifjúsági csapat kapusa Bodrogi Kornél teljesített szolgálatot, tegyük hozzá: teljes mértékben közmegelégedésre. A tavasszal Bácsalmásra igazolt Hangya, pedig Hartán begyűjtötte harmadik sárgáját, így nem léphetett pályára. Száhl izomhúzódással bajlódott, Török a Tompa elleni mérkőzésen sérült meg. Dicséretükre legyen mondva mindketten "meggyógyultak" és vállalták a játékot.

 A kedvezőtlen előjelek mellett, jó dolog is történt a mérkőzés előtt. A kopogós kemény, száraz talajú pályát a csendes eső, ha nem is áztatta, de a port elverte. Annyira, mint a PVSE gárdája, Váits és Páhor góljaival a Csengőd együttesét. A mérkőzés krónikája a 3. oldalon található.

Bácsalmás - Csengőd 9-1 (4-0)

Berényi, Körmöczi és Csőke góljaival

Kellemes alaphangulatot biztosított az ifjúsági együttes a nagyok mérkőzése előtt. Bár emlékezhetünk, hogy az ifisták a Bátya ellen is gólzáporos győzelmet arattak... Nos, az ifjúsági együttes, Berényi négy, Körmöczi három és a házi gólkirály Csőke két góljával kiütéses győzelmet aratott a mezőny végén tanyázó vendégek ellen és magabiztosan őrzi az ősszel kiharcolt első helyezését. Itt a bajnoki sorrend itt a csapat összeállítása a 2. oldalon található.

Bácsalmás - Tompa 3-2 (2-1)

Tompa volt Bácsalmás, de győzött

Az őszi 6-1-es PVSE siker után hazai pályán legalább ilyen gólokban gazdag folytatásra számítottak az érdekeltek, ám az idénynyitó mérkőzésen pusztán csak a győzelem ténye dicsérhető. A csapat kulcsjátékosai sorra kudarcot vallottak. Persze ez csak annyit jelentett, hogy a gólzápor elmaradt, ám a pontveszteség nélküli első helyezést így is megőrizték. Az idény eleji formában lejátszott első tavaszi mérkőzés krónikája a 2. Oldalon olvasható.

Nemesnádudvar - Kunbaja 3-1 (3-0)

LLLLLL+LLLLLLL+LLL=16!

Három mérkőzés, három vereség Kunbaja tavaszi mérlege. Tizenhat gólt kaptak és csupán csak kettőt lőttek, igaz háromszor idegenben léptek pályára. A negyedik mérkőzésüket végre ismét hazai pályán játsszák, ám az ellenfél az a Hajós lesz, amely csapat a bajnoki címre tör. A dokumentum teteje

A megyei ifjúsági bajnokság állása a 20. forduló után

1


Bácsalmás

45

2


Hetényegyháza

42

3


Dusnok

41

4


Soltvadkert

39

5


Harta

39

6


Tiszaalpár

34

7


Lakitelek*

31

8


Kiskunhalas

29

9


Nemesnádudvar*

28

10


Izsák

26

11


Tompa

23

12


Kunbaja

17

13


Bátya

14

14


Hajós*

13

15


Solt

11

16


Csengőd

11

17


Gara

5

18


Kunszentmiklós**

20

**Kunszentmiklós csapata visszalépett, az eredményeit törölték, ellenfelei szabadnaposak*. Tompa és Kunbaja csapataitól 1 büntetőpont levonva

Legfontosabb csapatrész a védelem! A gól, pedig a játék sava-borsa!!

Góllövőlista élmezőnye. Megyei I. osztály.

20 gólos Berki (Hetényegyháza), Fütyü (Tompa). 14 gólos: Kovács T. (Csengőd), Aranyos (Nemesnádudvar), Kirschner, László (Solt). 13 gólos: Sánta Z., (Dusnok). 11 gólos: Hepp (Hajós), Révész (Kunbaja).

Bácsalmás: 3 gólos: Váits Zoltán, Balla Csaba, Snyehola Balázs, Kovács Imre. 2 gólos: Barna Jenő. 1 gólos: Kővári Péter, Körmöczi Roland, Száhl Imre, Köves Tamás, Tóth Csaba, Páhor Zsolt. Öngól: Bakai (Gara), Mata (Hetényegyháza).

Kunbaja: 11 gólos: Révész Gábor. 6 gólos: Kiss Róbert. 3 gólos: Kiss László, Zámbó András. 2 gólos: Sáfár Csaba, Wettstein Róbert. 1 gólos: Varga Mihály, Simon Tibor, Agócs László, Csipak János, Torma Krisztián, Öngól (Solt)

Pirossarok

A megyei első osztály csapatainak fegyelmi helyzete, a kiállítások tükrében (piros illetve második sárga lap miatt), a 19. Forduló után:

I. Bácsalmás 8 kiállítás, II. Kiskunhalas 5 kiállítás. III. Solt, Tompa, Izsák, Kunszentmiklós 4-4 kiállítás. IV. Kunbaja, Gara, Bátya, Hajós, Nemesnádudvar 3-3 kiállítás. V. Tiszaalpár, Lakitelek, Soltvadkert, Hetényegyháza, Harta 2-2 kiállítás. VI. Dusnok és Csengőd együtteseiből még nem volt kiállítás.

A dokumentum teteje

Bácsalmás -Tompa 3-2 (2-1)

Tompa volt a PVSE, de győzött

 A mérkőzést Zámbó András vezette, Torma János asszisztálása mellett. Teljesítményéről annyit: úgy vezette a mérkőzést, mint aki vezetőbíróként pályafutásának első megbízatását végzi. És amint a játékvezetők főnöke mondta, tényleg ez volt a bemutatkozása, tehát van még ideje fejlődni, bár lehet, hogy már a másnapi nemesnádudvari mérkőzésre koncentrált.

PVSE: Jaszenovics - Józsa (Turcsányi), Tóth Zs. (Fehér), Varga, Farkas, Párczen, Berényi, Snyehola, Szemán, Erdősi, Rudics. Edző: Kővári Péter.

A téli felkészülés után, talán a kelleténél is több izgalommal léptek pályára a PVSE listavezető csapatának tagjai, vagy nem, de az biztos, hogy nehezen lendültek játékba. Az viszont talán még helytállóbb, hogy ezen a mérkőzésen igazán sehogy sem akart kialakulni az ősszel látott gördülékeny, eredményes játék. Így fordult elő, hogy sokáig csak Berényi 18 méterről eleresztett jól kivitelezett, ám eredménytelen lövése jelentett érdemleges eseményt.

Az első hazai gól Snyehola nevéhez fűződik, aki a tizenhatosról vállalkozott lövésre. A labda egy védőn megpattanva a kapu jobb alsó sarkába vágódott: 1-0. A tompai együttes Tóth Zsolt hibája után egyenlített. Zsolt a felezővonalnál utolsó emberként elvesztette a labdát és a vendégek szemfüles csatára, a 11-es pontig vezette, majd a vonalon ragadt Jaszenovics mellett a kapuba helyezte: 1-1. Még az első félidőben Farkas szabadrúgásából szerezte meg a vezetést a PVSE ismét. Jó 25 méterről kapura eresztett lövése védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba: 2-1. Tóth Zsolti második hibája után, örülhetett a hazai csapat, hogy kapott gól és kiállítás nélkül megúszta az „akcióját". Zsolt ismét elvesztette a labdát, és a tompai játékost csak a 16-os előtt tudta szerelni hátulról, szabálytalanul. Az akcióért sárga lapot kapott, a szabadrúgás után pedig a kapufán csattant a labda.

A folytatásban Berényi ellen a tizenhatoson belül elkövetett buktatásért megítélt büntetőből növelte előnyét a PVSE. A tizenegyest a sértett végezte el és a kapu bal oldalába helyzete a labdát: 3-1. A mérkőzés végén a Tompa is elkeseredett rohamozásba kezdett, ám erejükből csak a hátrányuk csökkentésére futotta, amikor a betömörülő védelem között kilépő csatár, a kivetődő Jaszenovics mellett a kapuba talált: 3-2. A dokumentum teteje

Bácsalmás - Csengőd 9-1 (4-0)

Berényi, Körmöczi és Csőke góljaival

A PVSE ifjúsági együttesének tagjai a Hartán elszenvedett 3-2-es vereség után ismét a góllövő cipőkben léptek pályára. A tavaszi két hazai mérkőzésen így 16 gólt lőttek összesen. A Csengőd ellen kilencszer csengető együttes összeállítása: Bodrogi (Páhor R.) - Kubina, Tóth Cs., Máté (Turcsányi), Szemán, Párczen, Berényi, Stefanovics, Körmöczi, Csőke, Bögre (Snyehola). Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Gólszerző: Berényi Krisztián 4, Körmöczi Roland 3, Csőke Attila 2.

A dokumentum teteje

Bácsalmás - Csengőd 2-0 (1-0)

A Csengőd elleni hagyomány szerint

Megyei I. Osztály 20. Forduló, 1999. Március 28. Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Kazinci, Huszta, Varga.

Bácsalmás: Bodrogi - Török, Futó, Száhl, Barna, Váits, Snyehola (Schneider 85.'), Páhor, Kővári P., Kovács (Balla 28.'), Kővári Á. (Kiss B. Cs. 67.'). Edző: Kiss Baranyi Sándor, Narancsik Máté. Csengőd: Tüskés - Németh, Szabó, Kiss, Bebők (Gyurik 80.'), Bobek (Turú 76.'), Szentgyörgyi, Lovász, Boczek, Kovács L., Kovács T. Edző: Supka Sándor. Góllövő: Váits, Páhor. Kitűnt: Bodrogi, Török, Kővári Péter illetve Tüskés.

Mérkőzés előtt

Már a Harta elleni bajnokin, és a hétközi kupamérkőzésen nyújtott teljesítmény is sejttette a sikert, no meg aztán a Csengőddel vívott utóbbi három bajnoki mérkőzésen még nem kapott ki a PVSE. Kétszer győzelem, egyszer, még 1987 őszén, döntetlen eredmény született.

Azért gond is akadt. Úgy tűnik, hogy a kapus probléma megoldására kiszemelt Varga végleg megvált a posztjától. A télen igazolt Hangya, Hartán begyűjtötte harmadik sárgáját és nem léphetett pályára. A mérkőzés előtti edzéseken, Török és Száhl is sérüléssel bajlódott.

Bácsalmáson, úgy tűnik a jó tavaszi hagyományok folytatásaként, hogy minden problémára találnak megoldást: Varga hiányában immár harmadik alkalommal Bodrogi húzta fel az egyes számú mezt. Hangyával erősebb lehetett volna a csapat, de ma már úgy tűnik, hogy az okoz gondot a szakvezetőknek, hogy kit hagyjanak ki a csapatból. (Ilyen téren még "dicséretesnek" is mondhatjuk, hogy a játékosok azért segítenek megoldani ezt a problémát. Újabban már csak a sárga lapok felesleges gyűjtögetésével.) Török és Száhl attól függetlenül, hogy a mérkőzés előtti napokban még húzták a lábukat, vállalták a játékot. Hiányzott viszont a kezdő együttesből a Csengőd-specialista Balla, aki a már említett három mérkőzésen három gólt lőtt. Viszont az ő játékára is sor került, bár hamarabb, mint tervezve volt.

Az eső viszont pont jókor érkezett. Ha nem is volt kiadós, legalább nem porzott a pálya talaja a szárazságtól, és mire az ifjúsági csapat berámolta a kilencedik gólt is a Csengőd kapujába, el is állt. Kezdődhetett a nagyok mérkőzése.

Tüske szúrta ki a helyzeteket

A mérkőzés első félidejében a PVSE birtokolta többet a labdát, ám a kapu előtt adódó helyzeteket rendre elpuskázta, vagy Tüskés tette ártalmatlanná a helyzeteket. A szórványos csengődi támadásokból két lesgólra futotta. A 28. percben megsérült a játékmester Kovács. Helyére a csengődi specialista Balla állt be.

45. perc: Már-már úgy tűnt, hogy gól nélkül fejeződik be az első félidő, amikor Kővári Péterhez került a labda. Baloldalról a kapu elé ívelte a fedezetlenül hagyott Váitshoz, aki a kivetődő Tüskés hasa alatt gurította a kapu közepébe: 1-0.

Bodrogi őrzi az előnyt

A második félidő elején, majdnem kiegyenlített a Csengőd. Egy lesgyanús helyzet után, a vendégjátékos egyedül vezethette a labdát kapura. Bodrogi bátran elhagyva a gólvonalat, jól zárta a szöget és a lövés róla vágódott vissza a mezőnybe. Akár gól is lehetett volna belőle. Persze, ha nem Bodrogi áll a kapuba illetve, ha szó szerint csak a kapuban áll és vár, de nem gy történt. Az akció után ismét a PVSE kezdeményezett többet, és tíz perccel a mérkőzés vége előtt, egy tankönyvbe illő támadás végén növelte előnyét.

81. perc: Snyehola a jobb szélen került a védők mögé, majd az alapvonal mellől a kapu elé ívelte a labdát, amit az érkező Páhor remek fejessel küldött Tüskés kapujába: 2-0.

Snyeholát éltették a nézők

A 86. Percben Snyeholát Schneider váltotta fel, és ilyen is régen fordult elő a PVSE pályán. A levonuló Snyeholát tapssal köszöntötte a túlságosan népesnek nem nevezhető közönség. A sárgalapos figyelmeztetése után nyújtott teljesítményét látva Snyeholának, méltán. A jövőben ezt a sárga lapot talán már a mérkőzés előtt, az öltözőben ki kellene osztani...

Egyébként Snyeholán kívül a csapat többi tagja is derekasan küzdött, bár az akarat egyeseknél nem párosult eredményes játékkal.

A dokumentum teteje

Nemesnádudvar - Kunbaja 3-1

Három mérkőzés, három vereség

Nemesnádudvaron ismét csak az bizonyosodott be, hogy nincsenek csodák, azaz a Kunbaja ismét verességgel hagyta el a pályát. Azért javulás tapasztalható: már csak három gólt kaptak és Kiss Róbert révén a hazai játékosok is bekapcsolódtak a góllövésbe. Ebben az ínséges időben az is örömteli, hogy a Madarason sérülést szenvedett Csipak János is pályára léphetett ismét, nem így Berghoffer.

A dokumentum teteje

Hírek

* A PVSE soros ellenfele, a Tiszaalpár alaposan kicserélődött a télen: Távozott a csapatból Vakulya (KTE), Toldi (KTK), Tóth befejezte pályafutását. Érkezett: Karsai (Kiskunfélegyházi Honvéd), Márton (KTK), Ziat Mohamed (algériai, Szentgodhárd), Vámos és Pataki pedig ismét csatasorba állt. Céljuk a 10-13. helyezés. Az április 4-ére kisorsolt Tiszaalpár-Bácsalmás mérkőzésen jó lenne az ebbe vetett hitüket megingatni, mondjuk egy 1-2-s eredménnyel, amellyel a PVSE kerülhetne a 12. helyre. Hazai győzelem esetén pedig 5 pontra nőne a két csapat közötti különbség a Tiszaalpár javára, no de erre ne is gondoljunk...

* Játékvezető, Vankó László, Bácsalmás. (Lásd a kép jobb szélén)

vanko_laszlo_vezee_a_meccset....jpg

* A Kunbaja együttese április negyedikén végre hazai környezetben léphet pályára. Nem túlzás talán, hogy csupán ennyi ok van az örömre. Az ellenfél ugyanis a bajnoki címre pályázó Hajós lesz. Ám történtek már meglepetések...

* Kiskunhalason került megrendezésre a megyei serdülő, és ifjúsági válogatottak területi döntője. A tornán Bács-Kiskun mellett Jász-nagykun Szolnok, Csongrád és Békés megye csapatai vettek részt.

Ifjúsági eredmények: Bács-Kiskun - Békés 1-1, Bács-Kiskun - Csongrád 1-1, Bács-Kiskun - Szolnok 2-0. Békés - Szolnok 2-0, Békés - Csongrád 1-1. Csongrád - Szolnok 3-0. Első: Csongrád megye (5 pont, 5-2 gólkülönbség), második Rádi Zoltán edző dirigálta Bács-Kiskun megye (5 pont, 4-2), harmadik Békés megye (5 pont, 4-2), negyedik Jász-nagykun Szolnok megye 0 pont.

A torna legjobb kapusa: Sándor Csaba (Békés), legjobb mezőnyjátékos: Keller Zoltán (Csongrád), a legeredményesebb játékos: Mészáros Tibor (Kiskunhalas) 3 góllal.

A területi válogatottba Bács-Kiskunból Vörös Levente, Mészáros Tibor, Lapéta Dániel, valamint a PVSE játékosa Tóth Csaba került.

A serdülő csapatok eredményei: Bács-Kiskun - Békés 3-2, Bács-Kiskun - Csongrád 4-2, Bács-Kiskun - Szolnok 1-1. Békés - Csongrád 2-1, Békés - Szolnok 1-3, Csongrád - Szolnok 1-3. Első helyezett: Jász-nagykun Szolnok megye (7 pont, 7-3), második a Kiss Baranyi Sándor irányításával Bács-Kiskun megye (7 pont, 8-5), harmadik Békés megye, negyedik Csongrád megye 0 pont.

Legjobb kapus Sós Péter (Szolnok), legjobb mezőnyjátékos Kárpáti Roland (Bács-Kiskun, Sükösd), legeredményesebb játékos Juhász Csaba (Szolnok) 4 góllal.

A területi válogatottba Bács-Kiskunból Nagy Ákos, Kárpáti Roland, valamint a PVSE két labdarúgója: Berényi Krisztián és Farkas Zoltán került be.

* Április 3-án, 10,30-kor a PVSE pályán nosztalgia kézilabda mérkőzésre kerül sor. A mérkőzésen a megyei bajnokságban szereplő szabadnapos együttes, a régi idők játékosaiból verbuválódott csapatot látja vendégül.

* Bácsalmáson, április 4-én vasárnap a megyei női bajnokságban élen álló két csapat játszik egymással 10,30-tól, a PVSE pályán. Az őszi fordulók után a PVSE és az STE végzett az élen azonos pontszámmal. Köztük csak az egymás elleni eredmény döntött a PVSE javára. A csapatok hazai mérkőzéseiket megnyerték, ám a PVSE nagyobb gólkülönbséggel verte a vadkerti lányokat. A tavaszi első fordulóban a PVSE szabadnapos volt, míg az STE Tompán nyert 9-5-re. Pillanatnyilag tehát két pont előnyre tett szert, de még ők is lesznek szabadnaposak. A vasárnapi mérkőzés tehát a hazai csapatnak létfontosságú, hogy továbbra is versenyben maradjon a bajnoki címért. Tipp: 1.

* A serdülő labdarúgók április 3-án Kunbajára látogatnak a tavaszi második fordulóban. Az ősszel Bácsalmáson lejátszott mérkőzésen nem okozott gondot a győzelem kivívása és ez nem lehet gond most sem. Talán a Tompa elleni mérkőzésen túl estek minden gyerekbetegségen és folytatódik a két éve tartó sikersorozat. Tipp: 2. A dokumentum teteje

Bács-Kun Sport

1999. Április 1.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 166
Tegnapi: 492
Heti: 2 284
Havi: 9 165
Össz.: 2 080 797

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./4. 1999.04.01.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »