PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUNSPNyelvöltésRT

XIII. évfolyam, 4. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

2008. június 12.

Háromból kettő már zsebben...

Prókai Anett a gólkirálynő!

Jánoshalmi vagy kerekegyházi bronz?

730

Bácsalmáson, a sportegyesület (BSC) alapításának 95. évfordulóján az egyesület csapatai közül a megyei női kézilabda bajnokságban szereplő együttesnek van a legnagyobb esélye arra, hogy e szép ünnep és a nagy elődök tiszteletére, egy veretesebb eredményt érjen el a bajnokság végén, ami akár egy bajnoki cím is lehet...

Azt nem mondhatnánk, hogy a PVSE a legjobb előjelekkel indult Majsára, hisz a csapatkapitány Máté Tünde nem tarthatott a csapattal. Ráadásul, már a majsai pályán, tovább gyengült: Kocsis Anett a bemelegítésnél lesérült, és egy percet sem tudott játszani, de nem volt teljesen rendben Kiss Betti sem, viszont az Ő játékára, számíthatott a szakvezetés. Ennek megfelelően alakult a PVSE taktikája is: simán két kapussal vette fel a küzdelmet a harmadik helyre pályázó Majsa ellen. Lukács Zsuzsanna a kapuban, Prókai Anna pedig a bal szélen hasznosította magát. Sőt elmondhatjuk, hogy a „kapusok" kiválóan megfeleltek az elvárásoknak. Az esetleges bajnoki címhez vezető második győzelmet így kellett volna kiharcolni! Bár, ma már teljesen felesleges a feltételes mód, mert a PVSE ilyen előjelek után is győzött!

ezustcsapat-2007-2008-300x216.jpg

Volt aztán még másik tétje is a mérkőzésnek: Prókai Anett két góllal volt lemaradva a góldobó listán a majsai Agócs Erika mögött. A mérkőzés tehát a kettőjük párharcát hozhatta volna, ám Agócs nem volt a majsai csapat tagja. Így aztán, ha Anett legalább három gólt lő, Ő a gólkirálynő a megyei bajnokságban. Nos Anett, ezt az elvárást, teljesítette, sőt: 3*3 gólt lőtt és meg még egyet, összesen 10 gólt! Ezzel pedig már biztos első!

A PVSE még nem, bár győzött és 11 óra 40 perckor a tabella élére ugrott, ez lehet átmeneti is. Május 24-én 15 órakor játsszák ugyanis a bajnokság utolsó összecsapását Kecskeméten, a Kerekegyháza - Kiskunhalas mérkőzést. Ezen a derbin, ha a Kerekegyháza győz, bajnok a Bácsalmás. Viszont, ha nem, akkor marad az ezüst, de ebben az esetben is dicséretes a PVSE pontveszteség nélkül tavaszi teljesítménye, hisz ennek köszönhetően az idén kétségessé tudta tenni, az egyeduralkodó Kiskunhalas újabb bajnoki címét.

A bácsalmási lányok, amit megtehettek, megtették: az utolsó tavaszi mérkőzésen is győztek!

Bácsalmás - Kiskunmajsa 20-14 (11-5) (9-9) Kézilabda megyei I. osztály. Női mérkőzés. Kiskunmajsa, 2008. május 24., 10:30. Vezette: Toókos György - Tüske János.  Bácsalmás: Lukács Zsuzsanna - Fehér Renáta 2, Prókai Anett 10, Szőke Anikó 3, Kiss Bettina 2, Prókai Anna 3, Szente Katalin. Csere: Orosvári Terézia, Kocsis Anett, Malesevics Lili. Kiskunmajsa: Farkas Andrea - Juhász Orsolya, Szanyi Alida, Krizsán Beáta 3, Holló Petra 5, Pajlovics Alexandra 2 , Fekete Nóra, Fekete Rita, Hunyadi Katalin 3, Fehér Henrietta 1! Eredmény alakulása: 1-15. perc: 6-4. 16-30. perc: 5-1. 31-45. perc: 2-2.! 46-60. perc: 7-7. Hétméteres/gól: 6/2: illetve 8/0!!! Kiállítás: 8 illetve 2 perc.

A PVSE szerezte meg a vezetést mindjárt az első percben Prókai Anett révén, a hazai csapat Fehér Henrietta büntetőjével egyenlíthetett volna, ám ez kimaradt. E két momentum aztán meghatározta a mérkőzés további menetét is. Prókai Anett a 8. percben megszerezte harmadik találatát is (4-1), míg a majsai lányok a mérkőzés további részében még hét büntetőt nem tudtak értékesíteni. (Igaz, később ez a PVSE együttesére is átragadt, mert hatból csak kettőt sikerült belőni.) Fehér Henrietta pedig csak az 50. percben lőtte az első, egyben utolsó akció gólját. Igaz, Prókai Anett őrizete alatt akcióból erre nem sok esélye volt. A 9. perc: Prókai Anett négy - helyét nézve változatos, hol átlövésből, hol labdaszerzés után ziccerből - és Fehér Renáta jobb szélről lőtt góljával illetve Krizsán Beátatalálatával 5-1 a PVSE javára. Fehér Henrietta kikapcsolása a játékból ekkor megoldhatatlan feladat elé állította a hazai együttest. A sorok rendezése után úgy tűnt magára talál a Majsa, hisz Prókai Anett büntetőből szerzett góljára Krizsán, Holló Petra és Hunyadi Katalin révén hárommal válaszolt. A félidő első fele 6-4-es PVSE vezetéssel zárult.

Ezt követően viszont ismét a PVSE percei következtek: Kiss Bettina és Prókai Anett (immár 6.) góljával 8-4-re módosult az eredmény, majd Fehér Henrietta a második büntetőjét is kihagyta. Prókai Anna - aki nem ilyen ínséges időkben kapus, ám akit e sorok szerzője legszívesebben átlövő poszton látna - most balszélről öt gólra növeli a PVSE előnyét:  9-4. Holló Petra szépít, majd Szőke Anikó  és Prókai Anett állítja be a félidei végeredményt: 11-6!  Eddig minden szép és jó! Már a PVSE szempontjából...

A második félidőben a csapatok „bekeményítettek", már ami a védekezést illeti, ám a 11, azaz tizenegy megítélt hétméteres egy kivételével - amit Prókai Anett értékesített - rendre a vétlen csapatot „sújtotta", azaz nem végződött góllal. A második félidő első perceiben mindjárt Fehér Henrietta hasogatta szét a kapufát, majd Kiss Betti és Hunyadi sem tudta eredményesen végrehajtani. A 36. percben ismét egy szép „kapus" gólnak tapsolhattak az érdekelt nézők, amikor Prókai Anna a balszélről hétgólosra növelte a PVSE előnyét: 12-5. Hunyadi és Holló csökkentette a Majsa hátrányát, majd Prókai Anett és Fehér Henrietta hibázzák el a büntetőket. Prókai Anett és Szőke Anikó révén visszaállt a hétgólos különbség, miközben Kiss Betti is elhibáz egy büntetőt. A hazai hétméteres végrehajtását négy sikertelen kísérlet után, Fehér már nem vállalja, de Holló sem tudja bevenni Lukács Zsuzsanna kapuját! (A második félidő első fele a kimaradt hétmétereseknek köszönhetően 2-2-re végződött!) Ezt követően viszont Prókai Anna - aki eredeti posztját nézve kapus, akit e sorok szerzője legszívesebben átlövő poszton látna - balszélről, már a harmadik gólját lövi és nyolc gólra növekedik a PVSE előnye: 15-7!

Az utolsó 15 perc hazai hétméteressel kezdődik. Fehér Henrietta, átgondolva a dolgokat, ismét a hétméteres vonal mögé áll, kihagyni Ő is nagyszerűen ki tudja és így történik: a javukra megítélt hetedik is kimaradt... A 49. és az 50. percben előbb Pajlovics Alexandra, majd Fehér Henrietta első(!) góljával csökkenti hátrányát a Majsa: 15-9! Még mindig tíz gól alatt a vendéglátó együttes! Prókai Anett viszont elemében van, Ő is a kilencedik gólját lövi! (Prókai Anett - Kiskunmajsa 9-9! A folytatásban Hunyadi, Kiss és Holló eredményes akcióból: 17-11. 53. perc: Fehér Renáta jobbszélről, már a második gólját szerzi, két perc múlva Prókai Anett pedig már a tizediket: 19-11(!) Ezt követően Pajlovics is feliratkozik a sikertelen büntetődobók listájára, miként a Prókai Anett is elhibázza a javukra megítélt büntetőt. A hajrá perceiben aztán előbb Pajlovics akcióból eredményes, amire a PVSE Szőke Anikó révén még válaszol, majd Holló és Krizsán állítják be a végeredményt:  20-14!

A kedvezőtlen előjelek ellenére, a bajnoki címre pályázó Bácsalmás, különösen az első félidőben mutatott játékának köszönhetően, megérdemelt győzelmet aratott, a bronzmedálért küzdő Kiskunmajsa ellen. A tét nagysága helyenként rányomta a bélyegét a játékra, ám a győzelmi kényszer nyomasztó terhétől a PVSE csapata szabadult meg előbb és a tavaszi kiváló sorozatához méltón vonulhatott le a pályáról a bajnokság utolsó mérkőzésén. E győzelmének köszönhetően a PVSE csapata ugrott a tabella élére, ám az, hogy ez átmeneti, vagy végleges, az a május 24-én 15 órakor kezdődő Kerekegyháza - Kiskunhalas mérkőzés eredményétől függ: ha Kerekegyháza győz, akkor végleges, ha nem, akkor marad a dicséretes második hely...  Bács-Kun Sport

Háromból csak kettő a zsebben...

Hatodszor bajnok a Fiat - írják Kiskunhalason

Bácsalmás Kiskunhalas felett aratott győzelmének köszönhetően teljesen nyílttá vált a 2007-2008. évi megyei női kézilabda bajnokság. A PVSE együttesének a sikeréhez az utolsó két fordulóban három mérkőzésnek kellett volna győzelemmel végződni. A háromból kettőt a PVSE játszott és a várakozásnak megfelelően győzött. A harmadik összecsapásnak viszont a Kerekegyháza sikerével kellett volna végződni a négyszeres bajnok Kiskunhalas ellenében. Nos, ez a győzelem nem született meg, a halasi csapat sikerével zárult a bajnokság utolsó mérkőzése és ennek köszönhetően ötödször (és nem hatodszor!) hódította el a bajnoki címet.  Bácsalmásnak megmaradt a bajnoki ezüst és az a tudat, hogy az idén kétségessé tudták tenni a Fiat-os csapat újabb sikerét.

Kerekegyháza - Kiskunhalas 19-26 (10-14) Bács-Kiskun Megyei I. osztályú Női Kézilabda Bajnokság: 2008. május 24. 15 óra. Kecskemét Árpádvárosi Sportcsarnok, 40 néző. Játékvezetők: Hovány István, Turcsik Lajos. Kerekegyháza gólszerzői: Sratené Surinyák Rita 5, Ordasi Szilvia 2, Darabos Mária 1, Benkőné Kecskeméti Anikó, 5, Taskó Józsefné 1, Tuska Anna 1, Kontra Anikó 4. Kiskunhalas gólszerzői: Vízkeleti Márta 6, Csősz Szilvia 9, Szanyiné Horváth Ágnes 1, Paprika Gabriella 2, Brindza Tímea 5, Botka Nóra 3.

Aztán még megéljük, hogy a hónap végére, persze szigorúan a kerekítési szabályoknak megfelelően, már tíz halasi bajnoki címről számolnak be az illetékesek. Néhányszor és néhány helyen pedig már jeleztem, hogy csak ötödször bajnok a Kiskunhalas. Ha igaz, ahogy mondták: az idén ünneplik az alapítás ötödik évfordulóját. Az alapítás évében beneveztek a megyei bajnokságba, azóta zsinórban nyerik a bajnoki címeket. Például 2006. május 28-án, a Tiszakécske felett aratott győzelem után így írnak a mérkőzésről beszámoló tudósítás címében: „Harmadszor megyei bajnok a Fiat KB Autoteam SE." Azóta viszont, csak két bajnokság zajlott le, újabb két bajnoki címmel.

Más helyen, a Bácsalmástól elszenvedett vereség után azt olvashatjuk, hogy a halasiaknak nagyon össze kell kapniuk magukat, ha a hatodik bajnoki címet is meg akarják szerezni. Na, ez viszont nagyon igaz, hiszen ez a legutolsó, az ötödik (!) bajnoki cím is elég neccesre sikeredett már. Mindezzel együtt a PVSE alapításának 95. évfordulóján csak gratulálni tudunk a nagy hagyományokkal rendelkező kiskunhalasi kézilabdaélet jeles képviselőjének, a zsinórban ötödik alkalommal megyei bajnokságot nyert csapatnak! Ezek után következzék Kovács Iván beszámolója a mérkőzésről és az azt követő ünnepségről:

 „Hatodszor bajnok a Fiat Május 24-én, délután 3 órakor találkozott egymással a Bács-Kiskun Megyei Női Kézilabda Bajnokság utolsó tavaszi fordulójában a Fiat KB Autoteam SE a Kerekegyháza SE együttesével Kecskeméten.

- Nem bíztunk semmit a véletlenre - mondta Fehér Henriett a Fiat KB Autoteam SE elnöke már a mérkőzés előtt. - Minden játékost mozgósítottunk, olyan erős és tenni akaró csapattal jöttünk, hogy nem veszíthetünk.

Az elnöki szavak igazolódtak a Kerekegyháza ellen játszott utolsó bajnoki mérkőzésen. Az Autoteam-es lányok keményen védekeztek és célratörően támadtak. Mindig adtak választ a szívósan küzdő kerekegyházi lányok góljaira és mindig eggyel többet. A félidőre már egy tisztességes 4 gólos előnyt szerzett a Csősz Szilvia vezérelte kiskunhalasi együttes. Ezt tartották, sőt még növelték is a fordulás után. A második félidőben is állták Horváth Ágiék a hazai támadásokat, a Brindza, Botka, Csõsz tengely pedig hozta a megnyugtató találatokat. Végül 6 gólos előnnyel 26-19-re legyőzték a Kerekegyháza csaptatát a Fiat-os lányok és ezzel a 2007-2008. évi megyei bajnoki aranyat is megszerezték (hatodszor egyhuzamban).

- Lehet, hogy sporttörténelmet írt a Fiat KB Autoteam SE - kezdte köszöntőjét Juhász Tibor a Fiat KB Autoteam SE fő támogatója, a szombat esti ünnepi bajnoki köszöntőn és vacsorán. - Tudom persze, hogy a csapat nem azért van együtt, hogy rekordokat döntsön, hanem sokkal inkább azért, hogy jól érezzék magukat sporttal a különböző korosztályú és játékerőt képviselő csapattagok. A vállalkozásunk támogatása is annak ritka szellemiségnek szól, amit a csapat városunkban képvisel. Mégis a tények azok tények és jóleső érzés kimondani, hogy zsinórban a hatodik megyei bajnoki címet szerezte meg a csapat, amihez csak gratulálni tudok."

Csapategység és győzelem

A csap.kap. mondta: - Azt hiszem ez a két dolog, a csapategység és a győzelem az, amiért érdemes hétről hétre felmenni a pályára és játszani. Ez a két dolog azonban a legnehezebb minden csapatban, elérni és kialakítani nagyon sok erő energia és munka függvénye.

A mi csapatunk mindkettőre képes! Azonban minden csapatban vannak konfliktusok félreértések és kényes helyzetek. Mindenki hibázik hol itt hol ott, hol a pályán hol az öltözőben hol másutt. De a pályán a csapat a csapat a csapat.

Hiba volt szombaton, hogy tudtuk jobbak vagyunk annyira, hogy megengedtük ezt egy "kicsit " megbomlani a pályán. Ezért a végjátékban kapott sok gól és az egyetlen válasz. Ám tudom, ha jobban szorult volna a hurok ez soha nem fordult volna elő. Hiszen mindenki tud, akar és küzd a győzelemért az utolsó percig minden esetben.

Fontos a csapatról azt is leírni, hogy itt mindenki áldozatot hoz azért, hogy játszhasson.
Azonban mindenki különböző, ezért ki többet, ki kevesebbet tud hozzárakni a teljesítményhez és akinek tegnap rosszabbul ment jövő héten jobban fog menni, és ettől csapat a csapat.

Természetesen megvannak a húzóemberek mint minden csapatban, akikre mindig lehet számítani, ha ebből is több van azt hiszem, az szerencsés.

Vannak, akik a gólokat lövik és vannak, akik az assisztokat adják és a kettő, nem megy egymás nélkül és ez így jó. Van, aki egyik meccsen gól passzokat ad van, aki a gólokat lövi és van ez fordítva is.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 519
Tegnapi: 290
Heti: 1 434
Havi: 8 315
Össz.: 2 079 947

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIII./4. 2008.06.12.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »