PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPORT

X. évfolyam 8. szám Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja 2005. szeptember 18


Megjelent - Az ezredvég sportja

Már elérhető a

www.bacskunsport.bacskaisport.hu

Rajtra készen a bácskai csapatok

Még néhány nap vagy talán helyesebben óra, és a bácskai kézilabdázók is elkezdik a 2005-2006-os bajnoki év őszi idényét. A bajnokság előtti utolsó erőfelmérő mérkőzések a bácskai kézilabdasport centrumában Bácsbokodon zajlottak, szeptember 3-án. A női mezőnyben Bácsbokod, Bácsalmás és Csávoly, a férfiaknál Bácsalmás, Dávod és Csávoly együttesei léptek pályára. Folytatás a 2. oldalon...

Gigászok harca Félegyházán - döntetlennel

Kiskunfélegyháza - Bácsalmás mérkőzés mérlege: négy gól, egy tizenegyes, négy sárga lap, kettő kiállítás, továbbá 90 perc, tömény izgalom. Mándity Róbert - Ezt a mérkőzést nyerhettük volna, ha nem kell egy félidőn át emberhátrányban játszanunk. A döntetlennel azonban elégedett a csapat, a két kiállítás viszont nagyon fájó...

A megyei első osztály ötödik fordulójában Kiskunfélegyházán lépett pályára ebben az osztályban újonc Bácsalmás együttese. Az első fordulók néhány tétova lépése után egyre érettebb játékot mutatva, egyáltalán nem egy újoncra jellemző teljesítményt nyújt. Ebben a fordulóban ahhoz a félegyházi csapathoz látogatott a PVSE, amely négy győzelemmel állt eddig a mezőny élén. Többek között az idei bajnokságra megerősödött Tompa együttesét is simán verte 3-0-ra.  A fentiek fényében, egy izgalmas, parázs hangulatú mérkőzésen, bár 2-0-ra is vezetett a PVSE, a 2-1-es félidőt követően elért 2-2-es végeredményt első látásra, sikerként értékelhetjük. Folytatás a 4. oldalon ...

Kísért a babona

A búcsúi alaphangulatot a serdülő együttes teremtette meg szombaton, a Vaskút felett aratott 9-0-s győzelemmel. Az, hogy e búcsúi hangulat nem fokozódott tovább vasárnap, az annak is köszönhető, hogy a szurkolók körében még élénken él az elmúlt években a bácsalmási búcsú napján lejátszott mérkőzések végeredménye, amely szerint eleve kudarcra van ítélve a PVSE csapata. Ezt talán még a játékosok is elhitték, hisz a mérkőzésen sehogy sem akart összeállni a sikerhez vezető taktika megvalósítása. A babonába vetett hit, erősebbnek bizonyult a játékosok, önmaguk képességeibe vetett egészséges önbizalmánál, amelynek egyenes következménye volt a vereség. Folytatás a 7. oldalon...

Rajtra készen a bácskai csapatok

Kézilabda Még néhány nap vagy talán helyesebben óra, és a bácskai kézilabdázók is elkezdik a 2005-2006-os bajnoki év őszi idényét. A bajnokság előtti utolsó erőfelmérő mérkőzések a bácskai kézilabdasport centrumában Bácsbokodon zajlottak, szeptember 3-án. A női mezőnyben Bácsbokod, Bácsalmás és Csávoly, a férfiaknál Bácsalmás, Dávod és Csávoly együttesei léptek pályára.  

A női együttesek közül Bácsbokod az NB II-ben, Bácsalmás a megyei bajnokságban indul miként némi tétovázás után Csávoly, és örömteli módon, a tavaszi áldatlanállapotok miatti vélekedés ellenére Jánoshalma is. Érdekes módon, az előző bajnoki évben még a nemzeti bajnokság második vonalában szereplő Hercegszántó csapata feloszlott, helyesebben, a hírek szerint elfogytak a játékosok, és nem indulnak bajnokságban.

A bácskai férficsapatok közül, Bácsalmás és Hercegszántó, az NB II. Dél-nyugati csoportjában szerepel az új idényben is, míg Dávod és Csávoly együttesei Bács-Kiskun megyében veszik fel a küzdelmet, a Fejér megyei csapatokkal bővült, és erősödött bajnokságban.

Az öt női együttes képviseletében Bácsbokod, Bácsalmás, és Csávoly, a négy bácskai férficsapat közül Bácsalmás, Dávod és Csávoly lépett pályára, a bácskai kézilabdasport keresztmetszetét bemutató tornákon.

Lázár Zoltán, a PVSE edzője - Játékosállományunk kialakult, amellyel bizakodva tekintünk a második NB II-es bajnoki évünk elé. Kovács Péter az elsőszámú kapusunk, csereként Ábel Tamás léphet pályára. Balszélen Juhász János és Kilián Zoltán a jelölt, bár utóbbi jelenleg sérüléssel bajlódik. Baloldali átlövőként Csovcsics Zsolt és Róka János szerepelhet, míg az irányító posztján Szente Balázs és Márfi Ákos jöhet szóba. A jobb oldali átlövőként Bilinovics Ferenc, Dörmő Attila és Igás Andor áll bevetésre készen Jobb szélen sajnos Német Balázs nagyon fog hiányozni. (Itt az edző próbálja pótolni Balázs játékát. pk.) Beállós poszton Vajda Zoltán és Osztrogonácz János és reméljük Gertner Csaba is bevethető lesz.  Továbbá a keret tagja még Vida Zoltán és Eckert Tibor átlövőként és Takács István szélső poszton. A felkészülés ideje alatt a csapatépítés kisebb zökkenőktől eltekintve jól haladt. Több előkészületi mérkőzést is játszottunk, ahol az edzésen elsajátított technikai és taktikai elemeket gyakoroltuk, értékelésem szerint sikerrel. A Csávoly elleni edzőmérkőzésen 33-20-ra győztünk. Itt, az erőnlét tett különbséget a két csapat között, míg Dávodon 27-26-ra sikerült megnyerni a mérkőzést. A mérkőzéseken bemutatkozott a győri illetőségű kiváló játékerőt képviselő Kilián Zoltán és a dunaújvárosi Márfi Ákos is, akik jó benyomást tettek a szakvezetésre. Az új játékosok remekül beilleszkedtek a csapatba, velük úgy a támadó-, mint a védőjátékunk, egyértelműen erősödött. A csapatépítést szolgálja Bácsbokodon a kisszállási Ivánkatáp által támogatott, torna. Ezen sajnos, a tervekkel ellentétben, a bácskai kézilabdás berkekben is jól ismert Kun István edző irányításával, az NB I/B osztályba jutott, kiváló játékerőt képviselő kecskeméti Delfin KC, más irányú kötelezettsége miatt nem tud részt venni.

Férfiak: Bácsalmás - Csávoly 22-21 (10-10) Bácsalmás: Osztrogonácz 1 - Lázár 2, Bilinovics, Szente 1, Csovcsics 6, Márfai 2, Vajda. Csere: Ábel (k), Dörmő 4, Róka, Igás 2, Juhász 4. Edző: Lázár Zoltán. Csávoly:  Vöő - Juhász 5, Polcsits 2, Hegyi R., 5, Zámbó 4, Kupcsik S., 4, Keller 3. Csere: Hegyi A., 1,  Fülöp, Berényi, Kupcsik B., Valuck, Berki. A mérkőzés alakulása: 1-3, 2-6, 5-9, 9-9, 11-14, 16-16, 20-19, 20-22. Hétméteres: 5/2 illetve 5/5. 

Az edző álmokat szövöget, terveket kovácsol, a még jobb, még eredményesebb csapat érdekében, aztán jön a főpróba, amelyen minden a fejetetejére áll. A PVSE kapujából hiányzott Kovács, jobb oldalról, a szélső Németh Balázs, akire az ősszel már nem számíthat a csapat. Ismét műtik a tavasszal megsérült lábát. A tavalyi gólgyáros, Róka is szinte csak egy büntető végrehajtására lépett pályára, ami most kimaradt, meg további kettő Dörmő és Csovcsics részéről. Az új szerzemények közül itt volt viszont Márfai Ákos, aki néhány ügyes megmozdulással vétette magát észre. A lelkes csávolyi csapat, jól helytállt, sőt a mérkőzés első félidejében meglepte, az enerváltan játszó PVSE csapatát.

Dávod - Csávoly 24 - 18 (13-9) Dávod: Nagy - Varga, Hirtenberg T. 3, Hiezl 2, Hirtenberg Z.1, Hetyei 6, Mándity 7. Csere: Csupity, Pacskó, Mezei 1, Sáricz 2, Gál 2. Edző: Zórity Mátyás. Cásvoly: Vöő - Juhász 4, Polcsits 1, Hegyi R.,  Zámbó 2, Kupcsik S. 2, Keller 7. Csere: Hegyi A., Fülöp, Berényi 2, Kupcsik B., Valuck, Berki. A mérkőzés alakulása: 5-5, 5-8, 7-12, 9-16, 14-18, 15-23. Hétméteres: 2/1 illetve 6/5. A mérkőzés alakulása: 5-5, A csávolyi együttes az első félidő huszadik percéig, amíg erővel bírta, méltó ellenfele volt a Dávod együttesének.

Bácsalmás - Dávod 20 - 21 (9-9) Bácsalmás: Osztrogonácz - Lázár 1, Bilinovics 5, Szente, Csovcsics 6, Márfi 6, Vajda. Csere: Ábel (k), Igás, Juhász, Dörmő 2, Róka. Edző: Lázár Zoltán.  Dávod: Nagy - Varga, Hirtenberg T. 4, Hiezl 2, Hirtenberg Z. 3, Hetyei 3, Mándity 1. Csere: Csupity, Pacskó, Mezei 2, Sáricz, Gál 5. Edző: Zórity Mátyás. Az eredmény alakulása: 1-1, 1-3, 4-3, 5-6, 8-8, 11-10, 11-15, 14-17, 17-18, 18-19, 19-20. Hétméteres 2/1 illetve 3/1. A PVSE a második félidő elején a szünetet megnyújtva, négygólos előnyhöz juttatta Dávod együttesét. A továbbiakban, bár a kiélezett küzdelemben többször csökkentették a hátrányukat egy gólra, ám az egyenlítéshez szükséges csapategység már nem állt össze.

A torna végeredménye: 1 Dávod 2 mérkőzés, 2 győzelem, 45-38 4 pont. 2. Bácsalmás 2 mérkőzés, 1 győzelem, 1 vereség 42-42, 2 pont. 3. Csávoly 2 mérkőzés, 2 vereség, 39-46, 0 pont

Női torna Romsics Erzsébet: - Az előző bajnokságban a felnőttek, a negyedik, az ifik, a harmadik helyen végeztek az NB II-ben. Takács Krisztina 224 góllal, a csoport legjobb góllövőjének bizonyult, míg Lukács Lidia az ifjúsági játékosok mezőnyében a második helyen végzett. Az idei bajnokságra szerényebbek a céljaink, hisz eddig meghatározó játékosaink közül többen visszavonultak, többek között, Fodorné Mányai Mária, népszerű nevén a Manyus. A visszavonult játékosok nélkül célunk az NB II. Nyugati csoportjának középmezőnye. Ez az év a csapatépítés jegyében zajlik.

A Bácsalmás együttese az idén is a megyei bajnokság ezüstmedáljáért száll harcba, hogy milyen eredménnyel, azt nagyban befolyásolhatja az a tény, hogy Fenyvesi Éva és Rudics Zsuzsanna, vidéken talált magának megélhetést biztosító munkahelyet. Viszont a kiskunhalasi Laczkó Krisztina személyében egy rendkívül ügyes irányítóval gazdagodott a csapat, míg a cseresor a 'Bokodra távozó Szőke Anikó nélkül rövidebb lesz az optimálisnál.

A Csávoly női együttese (és a többiek is) az elmúlt években, a Kiskunhalas megjelenésének kezdetétől csak a dobogó második helyéért szállhattak harcba. Nos, ezért, többnyire Bácsalmás és Csávoly vívott nagy csatákat, ám a bajnoki ezüst rendre Bácsalmásra került. A rossz nyelvek szerint Csávolyon ezen olymértékben elkeseredtek a játékosok, hogy a csapat már-már feloszlott. Aztán jól átgondolták a dolgokat, és Bohner József edző irányításával ismét beneveztek a megyei bajnokságra. Ahogy Fischer Anett mondja, a maréknyi csapat nevében is, optimistán néznek a bajnokság elé.

Bácsbokod - Bácsalmás 25 - 23 (18-13) Bácsbokod: Gyimesi A. - Banász 4, Takács 5, Bodó 3,  Terner 3, Lukács 7, Groll 1. Csere: Csémi (k), Gémes G. 2, Gémes Sz., Barna, Juhász, Kubcsik, Szőke, Bakula, Balla, Schnabl. Edző: Romsics Erzsébet. Bácsalmás: Banász - Gertner 1, Prókai Anett 9, Laczkó 3, Máté 7, Kocsis 1, Szente 2. Csere: Antoni. Edző: Osztrogonácz János.  Az eredmény alakulása: 1-1, 5-1, 7-4, 12-4, 12-7, 16-10, 18-13, 19-17, 23-20, 24-22, 25-23. A vezéregyéniségét nélkülöző PVSE jól helytállt, NB II-es ellenfelével szemben.

Bácsbokod - Csávoly 32 - 24 (18-10) Bácsbokod együttese népes játékosállományával, biztosan győzött, a maréknyi, ám roppant lelkes, Salamon Adrienn - Fischer Anett, Mlinkovics Edit, Molnár Krisztina, Nemes Evelin, Dibusz Ildikó, Markó Anett Adrienn, Groll Mónika összeállítású csávolyi együttes ellen.

Bácsalmás - Csávoly 23-18 (14-7) Góllövők: Prókai Anett 9, Laczkó Krisztina 5, Kocsis Anett 4, Szente Katalin 3, Gertner Andrea 2 illetve Groll Mónika 5, Molnár Krisztina 4, Fischer Anett 3, Mlinkovics Edit, Dibusz Ildikó 1-1, és az eddig bíráskodó, bokodi vendégjátékos 4. Az eredmény alakulása: 5-1, 9-5, 13-6, 16-10, 21-13, 23-15. A PVSE sikeresen oldotta meg Fischer kikapcsolását a játékból, míg Banász Katalin több bravúros védéssel korrigálta a védők hibáit. Csávoly kapujában Salamon is remek hárításokat mutatott be, ám ezzel együtt a PVSE győzelmét ő sem tudta megakadályozni.

A torna végeredménye: 1. Bácsbokod 2 mérkőzés, 2 győzelem, 57-27, 4 pont. 2. Bácsalmás 1 győzelem, 1 vereség 46-43, 2 pont. 3. Csávoly 2 vereség 42-55, 0 pont

 Az NB II. vonalában szeptember 10-11-én, a megyei bajnokság szeptember 17-18-án veszi kezdetét.

Tompa-Bácsalmás visszavágó - elmarad!

Elmarad, a megyei első osztály második fordulójában lejátszott Tompa-Bácsalmás bajnoki mérkőzés visszavágója, a magyar kupa harmadik játéknapján, szeptember 21-én! Helyette, a tavasszal, még a megyei második osztály déli csoportjában lejátszott, Bajaszentistván - Bácsalmás csúcsrangadó „visszavágójára" kerül sor, Baján. Bár a magyar kupa második fordulójában lejátszott mérkőzések eredményei még nem ismeretesek, az viszont már tudható, hogy mely csapatok jutottak tovább.

Olybá tűnik, hogy a telefonok még mindig nem kerültek az illetékesek kezébe, hogy közölni tudják az eredményeket a szövetséggel. Bár a szövetség ismeri, mert a harmadik forduló párosítását már elkészítette. Azért, könyörgöm: van, aki a részletek után is érdeklődik, mondjuk az után, hogy a Kiskunmajsa hogyan jutott túl a Félegyháza, a Császártöltés a Miske, a Kecel a Hajós, az Uszód az Akasztó, vagy a Csólyospálos csapata a Harkakötöny ellenében...

Kelebia - Tompa 1-3, Bácsborsód - Bácsalmás 1-5, Katymár - Kunbaja, Felsőszentiván - Bajaszentistván 0-2, Gara - Nagybaracska, Orgovány - Pálmonostora 2-0, Helvéciai Vállalkozók - Helvécia SE 1-5, Szakmár -  Kalocsa, Lakitelek - Tiszakécske 3-10,  Kiskunmajsa - Kiskunfélegyháza, Harkakötöny - Csólyospálos, Érsekcsanád - Vaskút.

Bugac - Kunszállás 2-5, Kecel FC - Hajós, Miske - Császártöltés, Ladánybene - Szabadszállás 7-1, Soltszentimre - Soltvadkert J.n., Uszód- Akasztó, Dunatetétlen -  Kiskőrös, Ordas - Solt,  Ballószögi Vállalkozók - Tabdi 3-3, Kunbaracs - Kecskeméti LC 4-1, Bátya - Dusnok.

A harmadik fordulóba továbbjutottak: a győztes együttesek, illetve a kiemeltek, továbbá a második fordulóban szabadnapos Dunavecse, Harta és Izsák.

A 3. forduló párosítása. Játéknap: 2005. szeptember 21., szerda 16,30

Katymári SE - Tompa KSE, Nagybaracska KSK - Érsekcsanádi KSE, Bajaszentistváni SK - Bácsalmási PVSE, Ballószögi Vállalkozók - Helvécia SE, Orgovány - Kunszállás SE, Csólyospálos FSE - Kiskunmajsai FC, Ladánybenei FC - Tiszakécske VSE, Császártöltési EFSK - Kiskőrösi LC, Dunavecse SE - Solti FC, Uszód - Kalocsa, Soltvadkerti TE - Harta SE, Kunbaracs - Izsáki Sárfehér SE, Kecel FC - Dusnok KSE.

Gigászok harca Félegyházán - döntetlennel! I.

Gyorshír A megyei első osztály ötödik fordulójában Kiskunfélegyházán lépett pályára ebben az osztályban újonc Bácsalmás együttese. Az első fordulók néhány tétova lépése után egyre érettebb játékot mutatva, egyáltalán nem egy újoncra jellemző teljesítményt nyújt. Ebben a fordulóban ahhoz a félegyházi csapathoz látogatott a PVSE, amely négy győzelemmel állt eddig a mezőny élén. Többek között az idei bajnokságra megerősödött Tompa együttesét is simán verte 3-0-ra.

Kiskunfélegyháza - Bácsalmás 2-2 (1-2)

A fentiek fényében, egy izgalmas, parázs hangulatú mérkőzésen, bár 2-0-ra is vezetett a PVSE, a 2-1-es félidőt követően elért 2-2-es végeredményt első látásra, sikerként értékelhetjük. A PVSE a következő összeállításban kezdte a játékot: Zsemberi - Párczen, Snyehola, Juhász, Varga - Páncsics, Bögre, Kővári P., Hercz, Mándity - Tóth.

A gólok története

33. perc - egy baloldalon szőtt támadás után bedobáshoz jutott a vendégcsapat, amelyet Bögre, Mándity lábára dobott. Mándity megverte védőjét, majd kapura tört, és a középen érkező Tóth felé passzolt. A labda nem jutott el Tóthig, ám ez így is tökéletes kényszerítő átadásnak bizonyult, hisz a védőről lepattant labda Kővári Péter elé került, aki a jobb felső sarokba vágta: 0-1!

38. perc - Zsemberi hatalmas kirúgása után a labdára Mándity startolt, aki a kifutó kapust átemelte, majd a lehulló labdát kapura fejelte. A labda azonban a kapufán csattant, ám az, ismét Mándity elé került, aki így már magabiztosan lőtte a kapuba: 0-2!!

42. perc - az egyik félegyházi játékos a tizenhatoson belülre cselezte magát, akit Hercz buktatott. A játékvezető határozottan a tizenegyes pontra mutatott...

Lázár Viktor és Józsa Patrik részletes tudósításával, vasárnap jelentkezünk.

Gigászok harca Félegyházán - döntetlennel II.

Kiskunfélegyháza - Bácsalmás mérkőzés mérlege: négy gól, egy tizenegyes, négy sárga lap, kettő kiállítás, továbbá 90 perc, tömény izgalom. Mándity Róbert - Ezt a mérkőzést nyerhettük volna, ha nem kell egy félidőn át emberhátrányban játszanunk. A döntetlennel azonban elégedett a csapat, a két kiállítás viszont nagyon fájó...

A megyei első osztály ötödik fordulójában Kiskunfélegyházán lépett pályára ebben az osztályban újonc Bácsalmás együttese. Az első fordulók néhány tétova lépése után egyre érettebb játékot mutatva, egyáltalán nem egy újoncra jellemző teljesítményt nyújt. Ebben a fordulóban ahhoz a félegyházi csapathoz látogatott a PVSE, amely négy győzelemmel állt eddig a mezőny élén. Többek között az idei bajnokságra megerősödött Tompa együttesét is simán verte 3-0-ra.  A fentiek fényében, egy izgalmas, parázs hangulatú mérkőzésen, bár 2-0-ra is vezetett a PVSE, a 2-1-es félidőt követően elért 2-2-es végeredményt első látásra, sikerként értékelhetjük.

Kiskunfélegyházi HTK - Bácsalmási PVSE 2-2 (1-2) Kiskunfélegyháza. Vezette: Pataki. Bácsalmás: Zsemberi -, Snyehola, Juhász, Varga - Párczen, Bögre, Kővári P., Hercz, Páncsics - Mándity, Tóth. Edző: Kővári Péter.

A mérkőzés krónikája 4. perc - a bácsalmási csapat jutott szabadrúgáshoz az ellenfél kapujától 18 méterre. Hercz lövése a sorfalon megpattanva a kapu fölé szállt. 6. perc - szöglethez jutott a PVSE. A hazai kapus Tóth kifutott a beívelt labdára, de azzal elmaradt a találkozás. A PVSE csatárai viszont későn eszméltek... 13. perc -Snyehola belépőjét Pataki játékvezető sárga lappal jutalmazta. 20. perc - Hercz szöglete után Tóth Feri fejese alig kerülte el a bal alsó sarkot. 25. perc - egy hazai, baloldalon indított támadást követően leadott lövés alig szállt kapu fölé. 28. perc - Snyehola szabálytalankodása után, 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat. A lövés a sorfalról lepattant, majd az ismétlésből elengedett, irtózatos erejű bombát Zsemberi bravúrral hárította.

33. perc - egy baloldalon szőtt támadás végén, bedobáshoz jutott a PVSE, amelyet Bögre, Mándity lábára dobott. Mándity megverte védőjét, majd kapura tört, és a középen érkező Tóth felé passzolt. A labda ugyan Tóthig nem jutott el, ám ez így is tökéletes kényszerítő átadásnak bizonyult. A védőről lepattant labda Kővári Péter elé került, aki a jobb felső sarokba vágta: 0-1! 36. perc - egy tetszetős támadást követően Szabó lőtte kapura a labdát. Az Zsemberi mögé került, de a gólvonalon álló Snyehola óriásit mentett. 37. perc - a kiugró félegyházi játékos, megpróbálta átemelni a labdát Zsemberin, de a kapus ujjheggyel a kapu fölé tolta.  38. perc - Zsemberi hatalmas kirúgása után a labdára Mándity startolt, aki a kifutó kapuson átemelte, majd a lehulló játékszert kapura fejelte. A labda azonban a kapufán csattant, majd ismét Mándity elé került, aki így már magabiztosan lőtte a kapuba: 0-2!! 42. perc - az egyik félegyházi játékos a tizenhatoson belülre cselezte magát, majd amikor már nem volt ura a labdának, Hercz buktatta. A játékvezető meglepetésre, a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Péntek értékesítette: 1-2. Ezt követően a reklamáló Snyehola megkapta második sárga lapját, s Pataki bíró zuhanyozni küldte. 53. perc - Barna hatalmas sprint után, egy csellel megverte Varga Róbertet a baloldalon, majd beadását követően, a középen érkező Péntek Zoltán a labdát a kapuba továbbította: 2-2. 56. perc - Barna a csatároktól visszagurított labdát kapura tűzte, ám Zsemberi egy hatalmas vetődéssel hárított. 60. perc - a jobb oldalon felfutó hazai játékos a baloldalon érkező társához passzolt, aki a labdaátvétel után még egyet tolt azon, majd lőtt. A bal felső sarokra tartó labdát Zsemberi kapus ismét bravúrral védte!

73. perc - a PVSE tetszetősnek ígérkező kontratámadását Kelemen János állította meg, kezezéssel. Ezért sárga lapot kapott. 76. perc - Párczen egy szabálytalanságot követően, nem engedte elvégezni a szabadrúgást, aminek jutalma egy sárga lap. 85. perc - az elalvó almási védelem hibáját Barna használta ki - majdnem! A kifutó Zsemberi felett emeléssel próbálkozott, ám a labda a kapu mellé hullott. 87. perc - Bögre szólóját követő beadásról, a középen érkező Tóth késte le a csatlakozást, de a tizenhatoson kívül „ólálkodó" Kővári menetrendszerűen érkezett, aki átvette a labdát majd a kapu közepébe tartó lövését Tóth hárította. 89. perc - egy üresen hagyott félegyházi játékos vezethetett támadást, akit a visszafutó Hercz már csak szabálytalanul tudott szerelni. A bíró Hercz megmozdulása után habozás nélkül felmutatta a piros lapot.

A PVSE együttese dicséretesen helytállt, a még pontot sem vesztő félelmetes Kiskunfélegyháza otthonában. Az, hogy nem három lett az egy pontból, az a PVSE csapatát hátrányosan érintő, elhamarkodott és szigorú játékvezetői ítéleteknek is köszönhető. A csapat az első kiállítás után, küzdőképességből is jelesre vizsgázott. Még tíz játékossal is olyan játékot nyújtott és olyan eredményt ért el, ami messze felül múlja a szurkolók várakozását, meg egyébként is: idegenben jó az iksz!

Kiskunfélegyházi HTK - Bácsalmási PVSE 4-0 (1-0) Ifjúsági mérkőzés. KHTK: Nadra (Bakos) - Dora (Gróf), Busa, Forgó, Bagi - Takcsa, Vida, Fricska, Czibolya - Búza, Nagy. PVSE: Jaszenovics - Szabó T., Barcsák E., Gombor (Bartuc Zs.) - Eckert (Csizmadia), Józsa N., Sáfár, Barcsák G. - Szabó Zs., Józsa P., Lázár. Sárga lap: Sáfár Tamás. Piros lap: Szabó Tamás. A jó iramú mérkőzésen, a hazai csapat bizonyult jobbnak a sokat hibázó, emberhátrányban játszó bácsalmási együttes ellen.

Lázár Viktor & Józsa Patrik

A vendégek kímélték erejüket

A PVSE megyei labdarúgó bajnokságban szereplő csapatai a búcsú idején, hazai pályán szerepelnek. Sőt, az alaphangulatot a megyei serdülő bajnokság déli csoportjának egyik meghatározó együttese már szombaton megteremtette. A fiatalok 5-0-s félidő után 9-0-ra legyőzték, a mérkőzés közben a pályát körül lengő tájékoztatás szerint, az erejét a vasárnapi ifjúsági mérkőzésre tartogató Vaskút ellenében.

Bácsalmás - Vaskút 9-0 (5-0) Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Csovcsics Róbert. Jól. Már amennyire egyedül lehet egy mérkőzést jól vezetni...

Bácsalmás: Prikidánovics - Paplógó G., Kazi, Csima, Barcsák G., Varga, Józsa P., Eckert N., Szemán, Mancz, Horváth. Edző: Narancsik Máté. Vaskút: Sscheffer - Szabó, Postrovics, Körmöndi, Fabacsovics, Czimber, Környe, János, Petrics, Pólya, Bekesi. Edző: Mikó Tibor. Csereként lépett pályára: Novák, Paplógó L, Eckert D., Gregó, Németh, Szappanos illetve Nagyházi, Matusek, Takács. Gólszerzők: Józsa Patrik 4, Horváth Zoltán 2, Kazi Zorán, Csima László, Manz Tamás 1-1.

A hírközlő berendezéseket még üzembe sem helyezték a sajtópáholyban, sőt még a hírközlő sem ért be a pályára, amikor a középkezdést követően, a 22. másodpercben Józsa Patrik bevette Schaffer kapuját: 1-0. 8. perc - E sorok szerzője, ezúton is köszöni, a sporttársaknak, hogy a további gólgyártással bevárták a tudósítót, aki ekkor foglalta el helyét, a cserepad mellett. Ekkor aztán Horváth Zoltán mutatott be megörökítésre méltó akciót. Lefutotta őrzőjét, majd a kapust is kicselezve a kapuba gurította a labdát: 2-0. 10. perc - Józsa Patrik futotta le a védőket, majd a jobb összekötő helyéről, 11 méterről leadott lövése nyomán, a labda a baloldali kapufán csattant. 23. perc - Józsa Patrik a tizenhatosról, középről ballal lőtt, és az elfekvő kapus előtt megpattanó labda, a kapuba vágódott: 3-0. 37. perc - Józsa beadását Horváth hibázta el, majd a mezőnybe kivágott labdát Paplógó Gergő, 25 méterről, a felső lécre rúgta. 38. perc - Kazi tálalt remek átadást Józsa Patrik elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba bombázta a labdát: 4-0. 39. perc - Vaskúti középkezdést követően ismét a PVSE csapatához került a labda. A támadást, szögletre mentették a vendégek. A jobbról beívelt labdát Mancz Tamás fejelte kapura, amely Schafferról kipattant, vissza a Király elé, aki ezúttal a felső lécet találta telibe. 40. perc - Kazi Zorán lépett ki a védők közül, majd a kifutó kapuson átemelt labdája érett gyümölcsként hullott a gólvonalon túlra: 5-0.

A második félidőben sem változott a játékképe. A vendégek szakvezetője következetesen a játékvezetőt szidalmazta, a hazai csapat vezetése miatt. Új elemként hozta a publikum tudomására, hogy a csapatának jobbjait, azzal engedték el Bácsalmásra, hogy a vasárnapi ifjúsági mérkőzésre kíméljék magukat. Nos, a vendégjátékosok, továbbra is szófogadónak bizonyultak. 54. perc - Eckert Norbert jobbról ívelte kapu elé a labdát szögletből. Az ötösön helyezkedő Józsa Patriknak, nem okozott nehézséget a kapu jobb alsó sarkába helyezni: 6-0.  57. perc - Horváth Zoltán löketét nem tudta megfogni Schaffer és a labda a kezei közül a gólvonalon túlra pördült: 7-0. 63. perc - a PVSE színeiben bemutatkozó tataházi Csima László szerzett szemfüles gólt: 8-0. 70. perc - Józsa ütközött a kapussal ígéretes helyzetben, ami után némi ápolásra szorult. 75. perc - a mérkőzés végeredményét, amúgy az igát nem nagyon szaggató hazai csapatból, maga a Király állította be: 9-0.

A hazai csapat, amolyan ünnepi hangulatban, ám a tudásától messze elmaradva, az ellenfél nagy hibáinak kihasználásával is biztosan aratott gólzáporos győzelmet. A vendégek támadásait a védelem biztosan tette ártalmatlanná, Prikidánovics Tamásnak ezúttal nem sok munkája akadt, ennek ellenére nagyon együtt élt a játékkal - hangerőben.

Kísért a babona Bácsalmáson

A búcsúi alaphangulatot a serdülő együttes teremtette meg szombaton, a Vaskút felett aratott 9-0-s győzelemmel. Az, hogy e búcsúi hangulat nem fokozódott tovább vasárnap, az annak is köszönhető, hogy a szurkolók körében még élénken él az elmúlt években a bácsalmási búcsú napján lejátszott mérkőzések végeredménye, amely szerint eleve kudarcra van ítélve a PVSE csapata. Ezt talán még a játékosok is elhitték, hisz a mérkőzésen sehogy sem akart összeállni a sikerhez vezető taktika megvalósítása. A babonába vetett hit, erősebbnek bizonyult a játékosok, önmaguk képességeibe vetett egészséges önbizalmánál, amelynek egyenes következménye volt a vereség.

Az előző fordulókban mutatott kiváló, eredményes játékot nézve az NB I-es múlttal rendelkező Tiszakécske ellen is győzelmi esélyekkel léphettek pályára a PVSE játékosai. Annak ellenére, hogy Rudics János sérülés, Snyehola Ákos és Hercz Zoltán kiállítás, Berényi Krisztián tanulmányi okok miatt nem léphetett pályára. A Tiszakécske is tartalékosan, három játékosa nélkül érkezett. Sőt, Boris Vidakovicról csak a mérkőzés előtt dőlt el, utólag mondva, a helyi szurkolók nagy bánatára, hogy vállalja a játékot.

Bácsalmás - Tiszakécske 0-3 (0-2) Megyei I. osztály 2005-2006. bajnoki év, őszi idény, 6. forduló. Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Rácz Béla, Vörös Balázs, Salamon József. Bácsalmás: Zsemberi - Varga, Marcsó, Kubina (Ótott 75.'), Párczen, Páncsics (Krix 37.'), Kővári, Juhász, Mándity, Bögre, Tóth. Edző: Kővári Péter. Tiszakécske: Medla - Fazekas (Kriss 75.'), Forgó, Makra (Sáfrány 75.'), Pálinkás, Maczkó, Tóth, Vidakovic, Fórizs, Kővári, Járvás (Bagi 88.'). Edző: Ézsiás Gábor. Gólszerzők: 19. perc - Vidakovic 18 méterről, szabadrúgásból a bal alsó sarokba: 0-1. 33. perc - Vidakovic 18 méterről, az ötös magasságából, jobbról, szabadrúgásból, a kapu jobb oldalába: 0-2. 87. perc - Fórizs 5 méterről a bal alsó sarokba: 0-3. Kitűnt: a PVSE csapatában nem talált ilyen játékost az edző illetve Fazekas, Maczkó, Tóth, Vidakovic.

Bácsalmáson a búcsúban mindig ez történik. Nagy várakozás előzi meg a mérkőzést, aztán csak a ringlispíl marad szórakozásnak. A hazai csapatnak nem megy a játék, míg a vendégek, szárnyakat kapnak. Vidakovic játéka például a mérkőzés előtt dőlt el. Sérülése ellenére, néhány perces átmozgatás után úgy határozott: vállalni tudja a játékot, majd két pontrúgásból elért góljával a pontok sorsáról is döntött...

1. perc - Tóth lövését kellett védenie László kapusnak. 6. perc - Kővári beadását Járvás fejelte kapura gyengén. 8. perc - egymásután két szögletet is elvégezhettek a vendégek, de a hazai védők rendre tisztázták a helyzeteket. 15. perc - Bögre jobb oldali szögletből beívelt labdáját László húzta le a légtérből. 19. perc - szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A kaputól 18 méterre, középen letett labda mögé ketten álltak fel, majd Boris Vidakovic ballal, a sorfal mellett, a bal alsó sarokba lőtte. Bár Zsemberi észlelte a bajt és nagyot vetődött, ám közte és a kapufa között még maradt egy labdányi hely, ahol az utat talált a kapuba: 0-1. A gól után az azt megelőző játékrend folytatódott tovább, amikor ismét szabadrúgáshoz jutott Ézsiás Gábor csapata. 33. perc - az ötös magasságában, az oldalvonal mellől, 18 méterről Boris Vidakovic ballal, közvetlenül, a kapu jobb oldalába rúgta a labdát, bár a rövidsarok előtt Marcsó is felugrott, majd Zsemberi is megemelkedett, de a remek ívben érkező labdát ő sem érte el, és az mögöttük, bombaként vágódott a kapu jobb oldalába: 0-2. A gól után, talán már a PVSE csapatát siratva, az eső is eleredt. 37. perc - csak növelte a bajt, hogy Páncsics János sérülés miatt cserét kért. Helyét Krix Dániel foglalta el. A félidő további része ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, ám sajnos, az ellenfél vezetett két, a Babó Károly Best Off szerint nem egy, de két jól eltalált lövéssel.

A szünet után enyhe hazai fölény alakult ki a pályán, ennek ellenére az 50. percben Járvás lövését kellett bravúrosan szögletre menteni Zsemberinek. A lankadatlan hazai próbálkozást nem kísérte szerencse, majd az edzők, a 75. percben cserékkel frissítették csapataikat. Kubina Krisztiánt, Ótott Norbert váltotta, a vendégeknél Fazekas és Makra helyén Kriss és Sáfrány folytatta a játékot. Az utolsó negyed órában ismét a vendégek irányították a játékot, amikor egy kontratámadás során Mándity tört be a tizenhatoson belülre balról, ahol a védők büntetőgyanús szereléssel hárították el a gólveszélyt. A síp azonban néma maradt. Nem így a 87. percben, amikor az őrizetlenül hagyott Fórizs 5 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát: 0-3. Ezzel végleg eldőlt, hogy Bácsalmáson nem szakadt meg a búcsú idején lejátszott mérkőzések végeredményét illetően a „hagyomány". A babona tovább él. A sportszerű mérkőzésen a PVSE csapatának, szomorú dolog ezt így leírni, de az elmúlt hetek játékától messze elmaradva, esélye sem volt a győzelemre. A Tiszakécske együttese megérdemelt győzelmet aratott Boris Vidakovic főszereplésével. A mi Borisunk, pedig akit Szlavisának hívnak, még mindig a hivatalok útvesztőit járja...

Kővári Péter: - Győzelmet vártunk, annak ellenére, hogy több helyen meg kellett változtatni a csapat összetételét. Megérdemelt vereséget szenvedtünk. Sem, az első, sem a második félidőben nem tudtuk megvalósítani elképzelésünket. Gratulálok a Tiszakécske együttesének. Ézsiás Gábor: - A végelszámolásnál az erős középmezőnybe szeretnénk végezni, a 6-8. hely valamelyikén. Ennek érdekében az elmúlt hetek teljesítményén szerettünk volna javítani, és ez sikerült. Annak ellenére, hogy a mérkőzés előtt háromesélyesnek tartottam a mai mérkőzést, a vártnál könnyebb győzelmet arattunk.

Bácsalmás - Tiszakécske 0-0 Ifjúsági mérkőzés, 100 néző. Vezette: Vörös Balázs, Salamon József. Bácsalmás: Jaszenovics - Barcsák G., Sáfár, Józsa P., Bartucz A., Józsa N., Eckert D., Bedzsula, Szabó Zs., Lázár, Csizmadia. Edző: Narancsik Máté. Tiszakécske: László - Helik, Stinner G., Szekeres, Stinner F., Hoffmann, Habony, Tóth, Felszfi, Fazekas, Kovács. Edző: Bagi Gábor. Cserék: Kazi, Novák, Varga, Manz, Horváth, Prikidánovics illetve Héda, Pusztai. A kiegyenlített erők küzdelmében igazságos döntetlen született.

Eső Isten siratja Bácsalmást          

A megyei első osztály hatodik fordulójában a bácskai csapatok kivéve Bácsalmást, jól szerepeltek. Igaz, a többi településen viszont nem volt búcsú. Tompa kiütéses győzelmet (11-1) ért el az eddig pont nélküli Szabadszállás ellen, míg Bácsalmásról, Boris Vidakovic főszereplésével (0-3) a Tiszakécske győzelemmel távozott. Viszont idegenben játszott döntetlent és megszerezte első pontját a Nemesnádudvar, Kerekegyházán (0-0) illetve Dusnok, Hartán szaporította pontjainak számát, a gólnélküli döntetlennel.

További eredmények: Kiskunfélegyháza - Akasztó 2-1, Izsák - Kunszállás 5-0, Soltvadkert - Kiskőrös 0-1, Kalocsa - Solt 1-1.

A megyei I. osztály állása a 6. forduló után

1        Kiskunfélegyháza .6, 5-1-0, 18-6, 16, 12, 89

2        Solti Futball Club .6, 4-2-0, 14-9, 14, 5, 78

3        Izsák 6, 4-1-1, 21-7, 13, 14, 72

4        Akasztó FC 6, 4-0-2, 14-7, 12,7,67

5        Kiskőrös 6, 4-0-2, 8-10, 12, -2, 67

6        Harta 6, 3-2-1, 16-7, 11, 9, 61

7        Tiszakécske 6, 3-2-1, 10-5, 11, 5, 61

8        Soltvadkert 6, 3-0-3, 12-9, 9, 3, 50

9        Kunszállás 6, 3-0-3, 13-11, 9, 2, 50

10      Tompa 6, 2-2-2, 20-10, 8, 10, 44

11      Bácsalmás 6, 2-1-3, 11-16, 7, -5, 39

12      Kerekegyháza 6, 1-2-3, 7-11, 5, -4, 28

13      Dusnok 6, 1-2-3, 8-13, 5, -5, 28

14      Kalocsai FC 6, 0-2-4, 8-17, 2, -9, 11

15      Nemesnádudvar 6, 0-1-5, 5-15, 1, -10, 6

16      Szabadszállás 6, 0-0-6, 4-36, 0, -32, 0

Bács-Kun Sport

2005. szeptember 18.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 877
Tegnapi: 492
Heti: 2 995
Havi: 9 876
Össz.: 2 081 508

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./8. 2005.09.18.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »