PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XIV. évfolyam, 18. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. november 30.

Somogyország behódolt

A Női NB II. Dél-Nyugati csoportjában, november 21-én Kaposvár csapatait fogadták Bácsbokodon. Az őszi idény zárása jól sikerült: mind az ifjúsági, mind a felnőtt együttes, a papírformának megfelelően, győztesen vonulhatott le a játéktérről. A hazai együtteseknek, a 10. fordulóban lejátszott mérkőzések egyben az őszi idény végét is jelentették, hisz az utolsó játéknapon szabadnaposak lesznek.

Az ifjúsági csapatok összecsapásán született meg nehezebben a győzelem, pedig jól indult a mérkőzés: a bokodi lányok 5-0-ra elhúztak, ám a nagy különbségű győzelmet sejtető kezdést követően, végül 15-9-es félidő után a végeredmény: „csak" 32-26! A felnőttek már biztosabban gyűjtötték be a két pontot, annak ellenére, hogy a mérkőzés elején jól kezdtek a somogyiak. A 6. percben: 5-4! Majd az első félidő végére, 19-11-re, végül 36-18-ra alakult az eredmény.

Az ifjúsági együttesben Varga Kitti, Illés Kitti, Balla Eszter, Gémes Szabina, na meg a kapusok teljesítménye dicsérhető, mert jó néhány hetes és ziccer bravúros hárítása nélkül a siker valószínűleg elmaradt volna...

A felnőttek mérkőzésén, meggyőző fölénnyel érvényesült a két csapat között meglévő nagyobb tudás. A vendégek a mérkőzés első perceiben még úgy-ahogy tartani tudták a lépést a hazai együttessel, ám a mérkőzés előrehaladtával egyre jobban kiütközött, hogy a vendégeknél szinte csak Csönde Zsuzsanna maradt hírmondónak a tavalyi csapatból, akit olykor, ha túlságosan belelendült a játékba, szoros őrizettel sikerült hatástalanítani, úgy a gólszerzésben, mint a játékszervezésében. A különbség pedig úgy is egyre csak nőtt, hogy az előző napi, a sportcsarnokban rendezett nagysikerű Feke Pál koncert miatt a heti utolsó edzés elmaradt... Most, a Kaposvár ellen, a kisebb-nagyobb szüneteket leszámítva már-már megfelelő volt a kapus és a védők közötti együttműködés, így nem is maradt el ennek eredménye:

Bácsbokod - Kaposvár 36-18 (19-11) NB. II. Dél-Nyugati csoport., 10. forduló, 2009. november 21., Bácsbokod. Vezette: Medvegy Péter, Rózsahegyi Éva Bácsbokod: Prókai Anna - Gémes Georgina 6, Gémes Adrienn 3, Terner Aliz 8/5, Banász Ildikó 5, Prókai Anett 11/3, Snabl Zsuzsanna 2. Csere: Csémy Adrienn, Cifra Anita, Varga Kitti 1, Pencz Réka. Hétméteres/gól: 8/8 illetve 3/2.

Krónika

1-10. perc, 12 támadás - 12 védekezés: 7-4. Kaposvár kezdte a játékot és néhány átadást követően Csönde próbálkozott átlövéssel, de Prókai Anna védett, majd a vendég kapus tehetetlen volt Gémes Adri egyéni játéka után: 1-0. Balszélről eredményesek a vendégek, majd ügyes támadásépítés után Snabl Zsuzsi a beállóból szerez gólt: 2-1. Ami nem sikerült elsőre, Csönde második kísérlete már kipókhálózta a hazai kaput: 2-2. A kezdést követően balról Banász Ildi eredményes: 3-2. A somogyi balszélső lövését védi Prókai Anna, majd a gyorsindítást elrontják a hazai játékosok, míg az ellentámadás során, balról átlövésből eredményesek a vendégek: 3-3. Gémes Gina jobb szélről lőtt nagy gólt, ám még mindig vitézkednek a vendégek és átlövésből egyenlítettek: 4-4. Ekkor gondolta úgy az edző Romsics Erzsébet, hogy jó lesz vigyázni a vendégekkel: ha még oly sereghajtók is, eddig úgy tűnik nem hajlandók beletörődni vereségre ítélt sorsukba. Jó lesz az eddigiekkel szemben a kapura törő játékosokra nagyobb figyelmet szentelni, bár ő mindig így gondolja és mondja, ám a játékosai e szükségszerűségről olykor hajlamosak megfeledkezni, ezért szoros őrizet alá vetette a vendégek legjobb játékosát Csönde Zsuzsannát.  Banász szerzett vezetést ismét: 5-4, majd balszélső lövését fogja a kapus Prókai. Gina szélről céloz pontatlanul a labda a kapu mellett zúg el. A kapura törő játékost csak szabálytalanul egy hétméteres árán sikerült meg állítani Prókai Anettnek, aki a játékvezetőktől halmazati büntetésül egy sárga lapot kapott. A labda egyébként a büntetőből a kapufán landolt. Időközben jobb szélen Gémes Gina kért cserét: helyére Prókai Anett került át, balszélen meg Varga Kitti aktivizálta magát, néhány támadás erejéig. Az új felállás indításaként Prókai Anett a kapufát találja telibe, de az ellen sem találja az utat a kapuig: hiányzik a játékmester Csönde, így tanácstalanságukban kétszer is eladják a labdát, de hasonlóan a vendégekhez lányos zavarukban Prókai Anették is hibáznak kétszer, majd balszélről Prókai Anett lövését védi a kapus, de a vendégek most sem jutnak el a labdával lövésig, ismét eladták. A gyorsindításból most már Prókai Anett sem hibázik: 6-4. A Tesó a kapuban tesz egy átlövést ártalmatlanná, majd Gémes Gina szélről eredményes: 7-4.

11-20. perc, 10-10 támadás - védekezés: 8-1! Tízpercnyi játék után kezd bemelegedni a hazai együttes és Csönde kikapcsolásával egyirányúvá, kezd válni a játék és nem a bokodi csapat halad a forgalommal szemben... Balszélre dolgozza ki helyzetét a somogyi csapat, ám a lövést Prókai jó érzékkel védi. Majd Gémes Adri ellen keménykednek a vendégek: a büntetőt Terner Aliz értékesíti: 8-4. A vendégek két eladott labdája között Prókai Anett balszélről lőtt nagy gólt: 9-4. Csönde nélkül nem félkarú, egyenesen kéznélküli óriás a Kaposvár csapata: ismét eladják a labdát, de a gyorsindítás sem sikerül Terneréknek, de az ellentámadás során Prókai Anna véd egy átlövést, majd a balszélről Prókai Anett, szép ejtéssel növeli 'Bokod előnyét: 10-4. Csönde kiszabadulva az őrizet alól szépít: 10-5. Gina lövését védte a kapus, de végeredményét nézve a kaposvári jobb szélső sem járt jobban: a labda kapufán csattant. Nem így Gémes Adri, aki jobb kettőből, betörésből szerez gólt: 11-5. Csönde ismét kihasználva a pillanatnyi szabadságát, lő, de a labda kapu mellé száll, de nem járnak sikerrel társai sem, hisz a további három támadás során Prókai Annának egy átlövést kellett hárítani, míg egyszer eladták a labdát, egyszer pedig támadó szabálytalanságot vétettek. Nem így a hazai csapat, amely négy szeplőtlen támadást vezetett: Prókai Anett büntetőből nyitott, majd gyorsindításból volt eredményes. Gémes Gina pedig szélről mattolta a kapust, Terner Alizhoz pedig hétméteresből: 15-5!

21-30. perc, 13-13 támadás - védekezés: 4-6. Az első félidő utolsó harmadának elején ziccert védett Prókai Anna. A tízgólos előnye birtokában alábbhagyott a csapat figyelme, már ami a helyzetek értékesítését illeti, de a védekezés feszessége is lazult. Nem sikerült a beállós megjátszása, nem így a kaposváriak átlövése: 15-6. Egy eladott labdával gyors lerohanás végén ismét eredményesek a vendégek: 15-7. Beállóból Snabl Zsuzsi eredményes: 16-7. Egy átlövést véd Anna, majd két Gémes Adri lövést tesz ártalmatlanná a somogyi kapus. Az ellentámadás során viszont az átlövésük a kapufán landolt, de a belülvédekezés miatt megítélt büntetőt értékesítik: 16-8. Prókai Anett a változatosság kedvéért most jobb szélről ejti át a kapust: 17-8. Prókai Anna átlövést fog, majd Banász átlövésből eredményes Visszaállt a tízgólos különbség: 18-8. Csönde, ha a védők hagyják életveszélyes, most is csak egy villanásnyi időre szabadult ki az őrizetből: 18-9. Banász vét a lépés szabály ellen, a beállós tízre kerekíti a vendéggólok számát: 18-10. Prókai Anett büntetőből büntet biztos kézzel, de a válasz sem marad el: 19-11. A félidő utolsó négy támadása során már nem született gól. Terner Aliz rosszul játssza meg a labdát, majd Snábl Zsuzsi lépett vonalra. Végeredményét nézve Prókai Anett sem járt jobban: előbb jobb szélről lőtt kapufát, majd gyorsindítás után ügyesen fűzte át a labdát a kapus talpa alatt, ám az onnan a felső lécre vágódott. A vendégek egyszer eladták a labdát, míg két átlövési kísérletük kísérlet maradt: Prókai Anna mindkétszer védett. Az utolsó támadásvezetésük annyiban járt eredménnyel, hogy emberelőnybe kerültek, miután Terner Alizt a játékvezetők kiállították. Az előnyüket azonban nem tudták gólra váltani, mert közben lejárt az első félidő játékideje, az eredmény: 19-11.

31-40. perc, 13-13 támadás - védekezés: 5-2. A második félidőt Bácsbokod kezdte, emberhátrányban, de ez nem zavarta a pályán lévőket abban, hogy gólhelyzetet alakítsanak ki jobb szélen, ám Gémes Gina lövését védte a kapus, majd gyorsindítást követően szépítettek a kaposváriak: 19-12. A 'bokodi csapat beállós megjátszására törekvő játéka eladott labdába torkollott, de hasonlóan cselekedett az ellen is. Majd tetézve bajukat hétméteressel büntetik a Gémes Adri gólhelyzetének elhárítására tett játékukat. A büntetőt Prókai Anett értékesítette: 20-12. Ügyesen játsszák meg a beállóst a vendégek, ám Prókai Anna védi a lövést, de hasonlóan tesz az ellenfél kapusa is Terner Aliz egyéni játékát követő lövéssel. Viszont a következő támadásban már tehetetlen Liza büntetőjével szemben: 21-12. Egyre többet hibáznak a somogyi csapat játékosai. Varga Kitti balszélről lő, de a kapus hiába állja útját a labdának, az pontosan Snábl Zsuzsihoz pattan és értékesíti: 22-12. Ismét gólt lő az ellenfél: 22-13. Snábl beállósból lő, de a kapus most véd. Technikai hibát - vonal - vétenek a vendégek, de a következő öt támadás során sem tudják bevenni Prókai Anna kapuját: egy gyorsindítást Gémes Adri húzott le a légtérből, majd négyszer eljutnak a vendégek a kapuig, ám ott Anna húzta le a rolót: előbb két átlövést tesz ártalmatlanná, majd egyszer balszélről és egyszer beállóból megeresztett lövést fogott meg. Miközben a játékostársak közül Banász Ildikó előbb eladja a labdát, Gémes Gina viszont védhetetlenül vágja a labdát a jobb alsó sarokba: 23-13. Amíg Varga Kitti lövését fogja a kapus, addig Banász Ildi most kíméletlenül lövi a labdát a kapuba: 24-13. A 40. perc utolsó akciójaként Gémes Adri egy gyorsindítás után lőhetett, ám a labda a kapu fölött húzott el...

41-50. perc, 12-12 támadás - védekezés: 3-3. A második félidő középső harmada, amolyan vihar előtti csendben telt, már ami a góltermést illeti. A vendégek talán beletörődtek a vereség tényébe, vagy egyszerűen csak nagyon elfáradtak, nem tudni, de az biztos: rengeteg technikai hiba csúszott már a játékukba és hétszer már a bokodi kapuig sem jutottak el, „útközben" eladták illetve a 'bokodiak könnyűszerrel elvették tőlük a labdát. Kivéve öt támadást, ebből három lerohanást, amelyek góllal végződtek, továbbá két átlövés erejéig, amelyből az egyiket Prókai Anna védte, a másiknál már védeni sem kellett a labda elkerülte a kaput. Viszont úgy tűnt, hogy a hazai csapat is megelégedett a kialakult különbséggel és csak ennek megtartására törekedik, mert grammra ugyanúgy három gólt lőttek, mint az ellenfél: Terner Aliz egyéni játék után kettő, Prókai Anett jobb kettőből egyet: 27-16. A többi kilenc akció során belehaltak a szépségbe, melynek következményeként az eladott labdák mennyiségével „felnőttek" a vendégekhez, de tekinthetjük ezt a gólínséges időszakot, amolyan vihar előtti csendnek is, mert amit a mérkőzés utolsó tíz percében bemutattak a 'bokodi lányok, azt nyugodtan nevezhetjük viharnak, amelynek szele lesöpörte a pályáról a mérkőzés végére erejével teljesen elkészülő, egyébként sportszerűen küzdő Kaposvárt.

51-60. perc, 14-14 támadás - védekezés: 9-2. A 14 támadásvezetésből 5 nem lett gól. Érdekes módon a három lerohanásból csak egy végződött góllal... A további tíz támadás során négyszer Gémes Gina fejezte be a támadást: kétszer eredményesen, egyszer a kapus mentett, egyszer a kapufa.  Terner Aliz három támadás befejezést vállalt, három góllal végződött, ebből egyszer büntetőből. Prókai Anett két támadást, vállalt be két góllal, egyet balszélről, egyet gyorsindításból. Az utolsó hazai gól Gémes Adri nevéhez fűződik.

Összegzés: A mérkőzés statisztikája jól mutatja, hogy a hazai csapatnak időben ért véget a bajnokság őszi idénye. Amiről elmondható, hogy az eleje és a vége jól sikerült. Már az eredményeket nézve: ekkor legalább, ha döcögött is a játék, de győzött a csapat és zömében ekkor szerezték a pontokat is. A támadójátékkal, legfőképpen a góllövéssel nincs gond 'Bokodon, hisz a lejátszott tíz bajnoki mérkőzés átlagában a lőtt gólok száma több mint harminc, egészen pontosan 30,1! Csak a védőjáték az, ami döcögött az idén, ennek eredményeként a kapott gólok mérkőzésenkénti átlaga: 29,2! Ezen a tavaszi idényre mindenképpen javítani kell, az őszinél eredményesebb játék érdekében. A mérkőzések tempójával sem volt baj az idén, hisz most a Kaposvár ellen is 75-75 támadást vezethettek a csapatok, amely akciók a hazai csapatnál 36 alkalommal (48 %), a vendégeknél 18 esetben (24%) végződtek góllal.

A bajnokság első, második és tizedik fordulójában lejátszott három mérkőzés statisztikájáról elmondható: az első kettő amolyan idény eleji, az utolsó mérkőzés pedig amolyan idényvégi formában zajlott, ám ennek ellenére a csapat, legfőbb erényeként, győzött, az őszi idényben megszerzett

Teljesítmények játékosonként 1., 2., és 10. mérkőzésen

Támadás befejezés

Tamási

'Boglár

Kaposvár

Összesen

 Prókai Anett

15/10=67%

10/9=90%

18/11=61%

43/30=70%

 Banász Ildikó

10/5=50%

15/6=40%

9/5=56%

34/16=47%

 Gémes Gina

3/3=100%

13/7=54%

11/6=55%

27/16=59%

 Snábl Zsuzsi

4/3=75%

9/6=67%

7/2=29%

20/11=69%

 Terner Aliz

6/2 =33%

4/1=25%

10/8=80%

20/11=55%

 Gémes Adri

4/1=25%

1/0=0%

6/3=50%

11/4=36%

 Kiss Bettina

0/0=0%

8/3=38%

-/-

8/3=38%

 Fischer Anett

4/1=25%

2/1=50%

-/-

6/2=33%

 Varga Kitti

0/0=0%

-/-

2/1=50%

2/1=50%

 Pencz Réka

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

 Eladott labda*

8/0=0%

6/0=0%

12/0=0%

26/0=0%

Összesen:

54/25=46%

68/33=49%

75/36=48%

197/94=48%

Gólok

Tamási

'Boglár

Kaposvár

összesen

 Prókai Anett

15/10=67%

10/9=90%

18/11=61%

43/30=70%

 Banász Ildikó

10/5=50%

15/6=40%

9/5=56%

34/16=47%

 Gémes Gina

3/3=100%

13/7=54%

11/6=55%

27/16=59%

 Snábl Zsuzsi

4/3=75%

9/6=67%

7/2=29%

20/11=69%

 Terner Aliz

6/2 =33%

4/1=25%

10/8=80%

20/11=55%

 Gémes Adri

4/1=25%

1/0=0%

6/3=50%

11/4=36%

 Kiss Bettina

0/0=0%

8/3=38%

-/-

8/3=38%

 Fischer Anett

4/1=25%

2/1=50%

-/-

6/2=33%

 Varga Kitti

0/0=0%

-/-

2/1=50%

2/1=50%

 Pencz Réka

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

 Eladott labda*

8/0=0%

6/0=0%

12/0=0%

26/0=0%

Összesen:

54/25=46%

68/33=49%

75/36=48%

197/94=48%

T %

Tamási

'Boglár

Kaposvár

összesen

 Prókai Anett

15/10=67%

10/9=90%

18/11=61%

43/30=70%

 Snábl Zsuzsi

4/3=75%

9/6=67%

7/2=29%

20/11=69%

 Gémes Gina

3/3=100%

13/7=54%

11/6=55%

27/16=59%

 Terner Aliz

6/2 =33%

4/1=25%

10/8=80%

20/11=55%

 Banász Ildikó

10/5=50%

15/6=40%

9/5=56%

34/16=47%

 Kiss Bettina

0/0=0%

8/3=38%

-/-

8/3=38%

 Gémes Adri

4/1=25%

1/0=0%

6/3=50%

11/4=36%

 Fischer Anett

4/1=25%

2/1=50%

-/-

6/2=33%

 Varga Kitti

0/0=0%

-/-

2/1=50%

2/1=50%

 Pencz Réka

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

0/0=0%

Eladott labda*

8/0=0%

6/0=0%

12/0=0%

26/0=0%

Összesen:

54/25=46%

68/33=49%

75/36=48%

197/94=48%

Mérlegen: Bácsbokod őszi teljesítménye

Az NB II. Dél-Nyugati csoportjában szereplő 'bokodi női csapatnak véget ért a 2009-2010-es bajnoki év őszi idénye. Az utolsó fordulóban ugyanis azzal a Nagykanizsával játszott volna, amely csapatot, a bajnokság kezdete előtt röviddel, átsorolták az NB I/B Nyugati csoportjába. Amíg a csoport többi együttesére még mérkőzések várnak november utolsó játéknapján, addig a Bácsbokod csapatáról már kialakultak a statisztikai adatok. A jelenleg elfoglalt 6. helyet, csak abban az esetben őrizhetik meg, ha a mögöttük egy pont hátránnyal hetedik Balatonboglár együttes kikap, vagy csak döntetlent játszik a második helyezett Szekszárdi Fekete Gólyák ellen.

Bácsbokod együttesének játékosai, teljesítményei

Folyt.Köv. XIV./19. 2009.12.06.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 317
Tegnapi: 492
Heti: 2 435
Havi: 9 316
Össz.: 2 080 948

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./18. 2009.11.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »