PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPRosszallRT

XIII. évfolyam, 5. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

2008. szeptember 13.

Erő, Erkölcs, Egyetértés

Az első osztályú csapat, a második vonalban

Két éve történt Kunbaján. A Ferencvárosi Torna Club második vonalba kényszerített, első osztályú labdarúgó együttese Bács-Kiskun megyében vizitel a héten. Hazánk legnépszerűbb együttese szeptember 13-án, a Bácskában, Kunbaján lépett pályára a helyi fiatalok ellen egy hírverő mérkőzés keretében, míg szombaton megyénk, egyben a Kiskunság központjában Kecskeméten lép pályára, de már bajnoki mérkőzésen, az NB II. Keleti csoportjában.

Kunbaján az FTC tiszteletére megjelent közel ezer néző, már azért is figyelemre méltó, mert a település lakossága mindössze kétezer fő. Egyszóval nagy érdeklődés kísérte az FTC vendégjátékát, amelyen a vendégek 5-0-s félidő után, 10-0-ra győztek, ám ennél nagyobb élmény volt közelből látni azt, hogy az FTC címerében szereplő rövidítés - a 3 E-betű: erő, erkölcs, egyetértés - a ferencvárosi csapatban ismét értelmet kapott.

 2006._09.13._fradi_022.jpg

2006._09.13._fradi_019.jpg

Kunbaja Ferencváros

A Kunbaján tartott hírverő mérkőzésen Zámbó András, Koch Endre, Losonczi Ferenc játékvezetése mellett, az első félidőben, az alábbi összeállításban léptek pályára a csapatok. Kunbaja: Géczi - Tóka, Kiss László, Kubina Krisztián, Kovács Attila, Krix Dániel, Kiss Róbert, Hajdú Balázs, Berghoffer László, Kálmán Attila, Molnár Márió. Edző: Varga Mihály, Szalai Tibor. Ferencváros: Szabó - Dragoner Attila, Bognár, Tímár, Balogh, Lipcsei Péter, Lazic, Barta, Laczkó, Fitos, Tököli Attila. Edző: Gellei Imre.

2006._09.13._fradi_030.jpg

2006._09.13._fradi_031.jpg

 A lelátón 1000 néző
 Az FTC megmozgatta a vidéket

A megyei második osztályban szereplő Kunbaja védelme, Géczi János kiváló védéseivel az élen, tíz percig tudott ellenállni, a pillanatnyilag második vonalba kényszerített, első osztályú együttes rohamainak. A gólok sorát Tököli Attila nyitotta, majd a félidő végéig Tímár Krisztián, Dragoner Attila is eredményes volt, végül Tököli ismételt, és Laczkó Zsolt zárta a sort. A hazai együttes a ritka ellentámadásainak egyikét követően a 39. percben szépíthetett volna, amikor tizenegyeshez jutott, ám Páhor Zsolt jobb alsó sarokra lőtt labdáját Szabó Kálmán remek vetődéssel ölelte magához.

A második félidőben a vendégek a teljes csapatot lecserélték, ám a Komora - ifj. Ebedli Zoltán, Csurka, ifj. Nyilasi Tibor, Nagy, Medgyesi József, Horváth, Szalai, Ferenczi, Zsivótzky, Jovánczai összeállítású együttesen nem látszott, hogy az a „fakó" lenne, és újabb öt gólt helyeztek el a bravúros védések sorát bemutató Géczi János kapujába, kialakítva a 10-0-s ferencvárosi győzelmet.

2006._09.13._fradi_032.jpg 2006._09.13._fradi_033.jpg
Tíz gól, a KTE előtt... Ifj. Albert Flórián
 2006._09.13._fradi_036.jpg
Gelei Imre készségesen nyilatkozik e sorok szerzőjének, jobbról dr. Muravölgyi László ősfradista

- Az FTC mai helyzetében, hogyan és mivel tudja motiválni a játékosokat, hogy ez a most és a bajnoki mérkőzéseken is megnyilvánuló tűz lobogjon bennük - kérdeztük Gellei Imre mesteredzőt a mérkőzés után. - A Ferencváros nem egy csapat a sok közül, hanem olyan együttes, amelyre hazánk határain túl is figyelnek, nyomon követik az együttesben zajló eseményeket. NB I-es csapat vagyunk, egy missziót hajtunk végre, a példamutatás, a játék népszerűsítése a célunk továbbá az, hogy a bajnokság során olyan eredményt érjünk el, amelynek köszönhetően ismét tagjai lehessünk az NB I. mezőnyének. Már ezért sem engedhetjük meg magunknak, hogy a játékosokban ne lobogjon magas fokon a harci kedv. Utoljára, de nem utolsó sorban, népes szurkoló táborunk miatt sem engedhetjük meg magunknak a lazítást. Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szakmai stábon túl, neves játékosaink sem hagyták cserben a csapatot és a remek utánpótláskorú játékosaink, példaképeiktől, élőben leshetik el a játék fortélyait, egymásra utaltságukban, egymást segítve.

- A Kunbaja ellen az első félidőben pályára lépő együttes kezd Kecskeméten? Egyáltalán milyen eredményre számít a Széktói stadionban? - Addig még van négy nap, lehetséges, hogy változik az összeállítás. Kecskeméten edzőváltás történt, ez bizonyára feldobja a csapatot is. Sok élvonalban is megfordult játékossal rendelkeznek, ezért nehéz mérkőzésre számítok, ám ferencvárosi győzelmet várok.

Haász Ferenc technikai vezető szerint, az idei évben nagyon egymásra talált a csapat és a szurkoló tábora. Kiemelte a csapat remek utánpótlását, Gellei Imre edző és Lipcsei Péter csapatkapitány szerepét a kiváló csapatszellem kialakulásában.

 2006._09.13._fradi_040.jpg  2006._09.13._fradi_042.jpg
 Gelei már Kecskeméten jár...
 Baráti beszélgetések...

Halász István kunbajai polgármester-jelölt e mérkőzés napját, a helyi, sőt a térségi, a bácskai labdarúgóélet felemelkedéséhez vezető első lépésnek tekinti. Ami pedig a Ferencváros csapatát illeti, a pályán nem szívesen látott ellenfél, mert az NB II. Keleti csoportjában nem sok esélyt ad a győzelemre az ellenfeleinek, ám azok is érhetnek el sikert a Fradi vendégjátéka alkalmával. Kasszasikert. És ez így lesz Kecskeméten is, ahol teltház várja a mérkőző csapatokat.

 2006._09.13._fradi_043.jpg 2006._09.13._fradi_044.jpg

2006._09.13._fradi_047.jpg

 Egy Tököli aláírás még sokat érhet... Kiss László (balról), Haász László (középen), Tököli Attila (jobbról)

 Pózolás a válogatott Tököli Attilával, mindez Kunbaján. Jobbról Tököli Attila, balról Vettstein Gábor
Kunbajáról Kecskemétre a KTE csapatához megy a Ferencváros. Indul a busz, indul Hedvig is...

Prókai Károly Bács-Kun Sport - Petőfi Népe



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 711
Tegnapi: 290
Heti: 1 626
Havi: 8 507
Össz.: 2 080 139

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIII./5. 2008.09.13.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »