PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XV. évfolyam, 2. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2010. február 28.

Bács-Kun Sport 2010. február Ajánló avagy, miről írt a Bács-Kun Sport 2010. február hónapban? Többek között Bácsalmás sportjáról, na meg a bácskai sportról, persze gyakori téma a rendkívül hideg, hóban gazdag télnek köszönhetően az időjárás. Ettől függetlenül a sportélet nem állt meg a Bácskában sem. Így szóba került Kunbaja, Baja, Tataháza, Bácsbokod, Bácsborsod, Csávoly, Nagybaracska, Madaras, Mélykút sportélete is egy-egy esemény kapcsán, de Kecskemétről a Delfin KC is szóba került... Volt szó:  labdarúgó, kézilabda, asztalitenisz, biliárd, és cselgáncssportról s. Többek között valódi képes álhírek is napvilágot láttak a Bács-Kun Sportban, a Bács-Kun Sportról. Most a februári közel ötven írásból szemezgethetnek a Tisztelt Olvasók...

1 ...inkább a farkas ordítson be az ablakon! 2010. február 1. Bács-Kun Sport /106 Február másodika a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. E jeles naphoz időjárásjósló hiedelmek is kapcsolódnak. Általában úgy vélik, hogyha február másodikán jó idő van, akkor későn tavaszodik. Ezért „Gyertyaszentelőkor inkább a farkas ordítson be az ablakon, minthogy a nap süssön".  Ezért aztán a szabadtéri sportágaknak hódolók a medvének szurkolnak, hogy minél korábban kimerészkedhessenek a szabadtérre. 

2 Reméljük, a medve is csak ember és tévedhet 2010. február 2.  Labdarúgás /170 A legfrissebb MTI hír szerint, meglátta árnyékát a medve kedden - február másodikán - a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A népi meteorológia tapasztalatai alapján tehát még hosszú tél várható. Így történhetett volna a medve és a tél este Bácsalmáson, sőt az egész Bácskában is. A többi rossz hír, a PVSE labdarúgó csapatához kapcsolódik: a kicsit megkésve elkezdett felkészülést, a fent említett, havas, hideg idő nehezíti...

3 Szekszárdon: Baja - Bácsalmás 8-0 (1-0) 2010. február 4. Labdarúgás / 389 Bácsalmáson, bár még csak a felkészülés második hetében járnak a labdarúgók, február 3-án, szerdán, már a második tesztmeccset is lejátszották.  A bácskai pályák játékra alkalmatlan állapota miatt érdekes módon Szekszárdon, ahol hómentes, műfüves pálya és villanyvilágítás állt a csapatok rendelkezésére. Barákovics István csapata, mint ismeretes, január 30-án, szombaton, hazai pályán Császártöltés ellen gólnélküli döntetlent ért el, míg a második alkalommal, az NB III-ban listavezető Baja ellen 8-0-s vereséget szenvedett.

4 A spanyol nyárból, a bácskai télbe... 2010. február 7. Labdarúgás /273 Bácsalmáson, február 6-án, szombaton délután kettőkor 36, azaz harminchat, mindenre elszánt ember jött össze, hogy részese legyen a Bácsalmás - Nagybaracska felkészülési labdarúgó mérkőzésnek. Na, persze  nincs ebben semmi különös, mert az ilyen meccsek ebben az időszakban nem ritkák. Ami különlegessé tette ezt, az időjárás... Kiderült, hogy hiába drukkolt a labdarúgó társadalom, hogy február másodikán a maci neki is tetsző zord időt találjon. Sajnos, téli álmából felébredve kibátorkodott barlangjából, meglátta saját árnyékát és azonmód vissza is aludt, a népi hiedelem szerint, még negyven napra... Az időjárás pedig, hozta a hibapontot, azaz markáns jeleit mutatva, ismét ránk tört a tél...

5 Szombat és vasárnap kulcs fordul a zárban? 2010. február 9. Bácsalmás /138 Nos, a sport fontosságát, a közösségi életre, az egészséges életmódra nevelés egyik legfontosabb eszközét talán nem kell e helyen bővebben ragozni. Ám, az azért furcsa: szűkebb hazánkban, a Bácskában, még közelebbről Bácsalmáson, az utóbbi időben ezer meg egy akadály gördül az elé, hogy bizonyos sportágak élhessék a maguk életét, a rendelkezésre álló feltételek és legfőképpen a téli hónapokban nem éppen rózsás körülmények között.

6 Tíz éve az utánpótlás-nevelés élvonalban... 2010. február 10. Prókai Anett /161 A Kecskemét SC jogutódjaként 10 évvel ezelőtt alakult meg a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club, népszerűbb nevén a KARC - olvashatjuk a kecskeméti internetes sportoldalon, Adamik Zoltán gondolatait az eltelt tíz esztendőről, a 2010-es Ifjúsági és Junior Fedettpályás Magyar Bajnokságon elért újabb hangos, karcos sikerek kapcsán „besöpört" elismeréseket követően, egy kis hiányérzettel küzdő atlétabarát felvetésére válaszolva.

7 Villanyfényes mérkőzés: Bácsalmás-Csávoly 2010. február 10. Labdarúgás /118 A megyei első osztályban szereplő Bácsalmási Petőfi VSE labdarúgó együttese sorrendben negyedik felkészülési mérkőzését játssza február 10-én, szerdán 17 órakor hazai pályán, villanyfény mellett és ahogy az időjárás mutatja, korcsolya pályának jobban megfelelő talajon. A mérkőzés érdekessége, hogy az ellenfélhez, majd' egy csapatra való, az ősszel még Tompa, megyei első osztályú együttesében szerepelt játékost igazoltak.

8 Kovácsék pénteken Kunbaján, vasárnap Jánoshalmán meccselnek 2010. február 15. Asztalitenisz /66 A megyei III. osztályban az őszi eredmények alapján listavezető Kunbaja együttese legutóbb Baja megyei II. osztályú együttesével Baján játszott 8-8-as döntetlent felkészülési mérkőzésen. Most, ennek a visszavágóját rendezik, február 19-én, 17 órakor Kunbaján a Művelődési Házban. Azt, hogy a határmenti ping-pongosok komolyan készülnek a tavaszi folytatásra, sőt ezen túl már talán a magasabb osztályra, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy február 21-én, vasárnap 9 órakor a megyei II. osztályban szereplő Jánoshalma ellen állnak asztalhoz az újabb felkészülési meccsen.

9 A téli hónapokban is sprintelnek 2010. február 15. Cselgáncs /61 Amint arról Tanács Attila az egyesület elnöke beszámolt, a Bácsalmási Sprint SE szakosztályaiban, a téli hónapokban sem állt meg az élet. Bár az tény: az elmúlt időszakban versenyen egyáltalán nem vettek részt az egyesület versenyzői, annál több olyan rendezvényen képviselték magukat a bácsalmási judokák és edzőik, amelyek az elméleti és gyakorlati tudásuk gyarapítása mellett, a szabályismeret frissítését is szolgálták.

10 Sportolni is engedd a gyerekeket 2010. február 15. Kézilabda /125 Azt mondják, hogy a mai fiatalok, közelebbről a bácsalmási fiatalok körében a sport már messze nem azt jelenti, mint teszem azt, jelentette a hatvanas-hetvenes években, amikor az általános iskolás labdarúgók országos elsők voltak az Úttörőolimpián, majd a Pajtás Kupa küzdelmeiben ismételtek. Vagy mint amikor a leány kézilabdások negyedik helyet vívtak ki az úttörők országos versenyében. Vagy amikor a Gimnázium női csapata több éven át, a megyei felnőtt bajnokság mezőnyében a bajnoki címért küzdött és akkor az atléták, a tornászok országra szóló kiváló eredményeit már ne is vegyük számba... De nem kell az időben harminc-negyven évet visszatekinteni: tíz - húsz év is elegendő, hogy belássuk, tényleg sok, a sporttal ellentétben kevésbé fárasztó szórakozás csábítja el a mai fiatalokat a sporttól...

11 Valódi álhírek a Bács-Kun Sport-ról 2010. február 16. Fotósarok /288 A Bács-Kun Sport Internetes Sportmagazin népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy rengeteg valódi álhír röppent fel vele kapcsolatban. Most ezekből mutatunk be néhányat fotók segítségével... Ha valahol a nagyvilágban hasonlókkal találkoznak, csak bátran küldjék el a bacskunsport52@freemail.hu címre...

12 Siker vagy kudarc, avagy a Pick Szegedtől, a Pick Szegedig 2010. február 17. Delfin KC /224 A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 2009-2010-es bajnoki évében a BB Kecskeméti KKC csapata elég ellentmondásos mérkőzéseken van túl. Öt mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt fényes sikereket, kínos kudarcok követték. Az alaposan megerősített csapatnak a biztos bennmaradással szemben, illene a nyolc közé kerülést kiharcolni a Kecskemétnél előnyére és az NB I-es mezőny több csapatánál hátrányára bekövetkezett változásoknak köszönhetően.

13 Az utolsó, mindent eldöntő játéknap következik 2010. február 18. Labdarúgás /151 Bár a Folcz Tóbiás Teremlabdarúgó Bajnokság negyedik játéknapjának eredményeit mindezidáig nem sikerült utolérni, ez nem azt jelenti, hogy február 13-án, szombaton nem vívott éles, mindenre elszánt küzdelmet a tornára benevezett 11 csapat képviseletében pályára lépő több mint 100 játékos...

14 Hetet gurított Morvai Tamás csapata ‘Almáson 2010. február 20. Labdarúgás /178 Tegyük hozzá gyorsan, hogy a PVSE ifjúsági csapatának! Mindezzel együtt, annak ellenére, hogy a mostoha időjárási körülmények miatt a betervezett első két felkészülési mérkőzésük elmaradt és ez volt az első a hamarosan kezdődő tavaszi idény előtt, jól mozogtak Morvai Tamás edző játékosai a meglepően jó talajú pályán. Bár a PVSE fiataljai is bemutattak jó néhány remek megoldást, a bokodi kaput nem tudták bevenni:

15 A Bódénál Balra birtokába került a Folcz Kupa 2010. február 20. Labdarúgás /189 Bácsalmáson már több mint három évtizede, szinte a városi sportcsarnok átadásától rendeznek a téli hónapokban, így farsang idején teremlabdarúgó bajnokságot. Kezdetben Farsang Kupa, napjainkban immár két évtizede, a néhai neves labdarúgó nevét viselő: Folcz Tóbiás Teremlabdarúgó Bajnokságot. Az esemény a Bácsalmással szomszédos településeken is népszerű: az idei évben a helyi csapatok mellett Kunbaja, Mélykút, Madaras és Tataháza is indított csapatot. Összesen tizenegy gárda, közel száz játékosa lépett pályára az öt játéknapon lezajlott eseményen.

16 Bácsalmás közelít Ásotthalomhoz... 2010. február 21. Labdarúgás /133 Az utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta Bácsalmás megyei első osztályú együttese, már-már ideálisnak nevezhető tavaszias időjárási körülmények között, február 21-én vasárnap a Csongrád megyei bajnokságban szereplő Ásotthalom együttese ellen.  A mérkőzés nem nélkülöz előzményeket sem: A 2009-2010-es bajnokság kezdete előtt már találkoztak a csapatok, akkor a hazai pályán szereplő Ásotthalma 4-0-ra győzte le az akkor még csak formálódó PVSE csapatát. Most a tavaly nyárihoz hasonlóan ismét Ásotthalma győzött, sőt ismét négy gól esett, de most csak 3-1-es gólkülönbséggel, ám a PVSE már ismét csak formálódik, a jelentős változásoknak köszönhetően...

17 Bajnokcsapat: Bódénál Balra 2010. február 22. Fotósarok /214 Február 20-án, szombaton, a Folcz Tóbiás Teremlabdarúgó Bajnokság utolsó mérkőzéseinek lejátszása után kiderült: a torna többszörös bajnoka, a Bódénál Balra, ha szoros, izgalmas, mi több érdekes küzdelemben is, de megelőzte a Carlsberg ugyancsak többszörös győztes, most azonban "csak" második, a jó képességű harmadik Aszton Vella és a negyedik ÓÓÓL FC együtteseit. Az eredményhirdetés ünnepi pillanatairól, a sportcsarnokba beküldött tudósítónk, Prikidánovics Ilona készített képriportot.

18 Február végén indul a 'bokodi kalandtúra 2010. február 24. Ajánló /153 Már a női NB II. Dél-nyugati csoportjában szereplő felnőtt és ifjúsági csapat számára. A 2009-2010-es bajnoki év őszi idényében ugyanis a tíz bajnoki mérkőzésből hétszer hazai pályán szerepeltek, ennek folyományaként, a február 28-án induló tavaszi idényben mindössze háromszor szerepelnek hazai környezetben. A tavaszi idény első négy mérkőzését idegenben játsszák Romsics Erzsébet csapatai. Az elsőt Csurgón, majd Tamási és Balatonboglár ellen. A negyedik tavaszi mérkőzés a bajnoki címre toronymagas esélyes Mohács otthonában lesz. Ennek ismeretében kemény téli felkészülési időszakon vannak túl a bokodi lányok, amit még keményebb mérkőzésekkel zártak le az elmúlt hét végén.

19 A jelen még nem, de a jövő, az ‘almási lányoké 2010. február 25. Fotósarok /159  A kézilabda sport miként Bács-Kiskun megyében, úgy  Bácsalmáson is, ötven éves múltra tekint vissza. Már a kispályás válfaja. Ez az öt évtized, Bácsalmás szintjén, sok-sok sikerrel átszőtt, meg olyan szakasza is előfordul persze , amikor nem olyan dicséretes az elért eredmény, mint például, hogy a PVSE kötelékében működő férfi és női szakosztályok közül, most csak a női csapat utóbbi tizennyolc hónapját vegyük górcső alá. Azt a másfél, ebből is különösen a 2008-2009-es, bajnoki évet, amikor a csapat, nem az elődök által elért szinten teljesített a megyei bajnokságban. Amely szerint, a jelen még nem, de a játékosok elszántsága alapján, a jövő mindenképpen a PVSE, tehetséges, ügyes, de nagyon fiatal átlagkorú csapatáé. Ezért maguk a játékosok is tenni akarnak és ez itt a kulcsszó!

20 Szélső: gyors, ügyes, ruganyos 2010. február 25. Fotósarok /179 A szélsőkkel szemben támasztott alapvető követelmény: legyen gyors, bánjon ügyesen a labdával és jó rugók legyenek alatta. A jobb szélsőnél nagyon nem árt, ha balkezes. Szélső játék nélkül meghalt a támadójáték...

21 Villámtorna zárta a felkészülési meccsek sorát 2010. február 27. Labdarúgás /526 Bácsalmáson, a PVSE labdarúgó csapata január végén kezdte el a 2009-2010-es bajnoki év tavaszi idényére a felkészülést. A kedd, szerda, péntek és szombati foglalkozásokon eddig nagyon mostoha körülmények között tarthatta meg az edzéseket Barákovics István. Dicséretükre legyen mondva: a jeges, hóval borított pályákon, az edzések és tesztmeccsek közül csak egy maradt el. A tervezett 8 előkészületi mérkőzésből hatot már lejátszott a PVSE. Mérleg: 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 359
Tegnapi: 492
Heti: 2 477
Havi: 9 358
Össz.: 2 080 990

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XV./2. 2010.02.28.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »